Ingestort kindertehuis van stichting Harapon Baru
Ingestort kindertehuis van stichting Harapon Baru (Foto: ?)

Collecte voor mensen op Lombok

WESTERVOORT - Zoals u wellicht heeft gehoord en gezien op het nieuws, vinden er op het eiland Lombok (Indonesië) nog dagelijks aardbevingen plaats. Het eiland is in één week totaal verwoest. Meer dan zeventig procent van de bewoners hebben hun huis verloren en zijn er meer dan 400.000 mensen dakloos.

Mensen zitten zonder werk en hebben geen inkomen. In veel dorpen is nog geen of weinig hulp geboden. Veel kinderen kunnen niet naar school omdat de scholen,kinderopvang en winkels er niet meer zijn. Er zijn op dit moment veel kinderen en ouderen ziek en leven de mensen onder erbarmelijke toestanden. Het regenseizoen komt eraan en er zijn te weinig tenten waar de mensen in opgevangen kunnen worden en slapen veel mensen in de openlucht, omdat deze mensen voortdurend in angst leven! Er is veel geld nodig om de eerste levensbehoefte te kopen zoals tenten, dekens, kleding, toiletartikelen, medicijnen en voeding. Ook de hygiëne is op dit moment een groot probleem. Toiletten en waterpunten met waterfilters moeten worden geïnstalleerd. Kinderen hebben hulp nodig om naar school te gaan en moeten het trauma met hulp van deskundigen leren verwerken.

In de week van 14 - 20 oktober wordt er met toestemming van de gemeente Westervoort een collecte gehouden voor Stichting Harapan Baru Lombok. "Doneert u alstublieft voor de mensen op Lombok die hun huis kwijt zijn! Wij zoeken hiervoor nog mensen die willen helpen collecteren." Voor informatie kunt u terecht bij Maaike Hasselman 06 12273602.