Logo gemeentenieuwsonline.nl
Rowdy (links) en Hani serveren trots de hapjes die ze gemaakt hebben op de eerste burenavond. (Foto: M. Kleinpenning)
Rowdy (links) en Hani serveren trots de hapjes die ze gemaakt hebben op de eerste burenavond. (Foto: M. Kleinpenning)

School en wijk De Ziep houden sfeervolle avond voor ouderen uit de buurt

DIDAM - De Ziep, school voor voortgezet speciaal onderwijs, organiseert voor de tweede keer samen met het wijkplatform De Ziep op woensdag 27 september een gezellige avond op school voor ouderen uit de wijk De Ziep in Didam. Op die avond treedt het mannenkoor Mooi Koor Man uit Doetinchem op.


“De Ziep is een middelbare school voor speciale leerlingen. We geven onderwijs is een prachtig modern gebouw met onder andere een restaurant en praktijklokalen. De samenwerking met de buurt past helemaal binnen onze visie, vertelt Margot Kleinpenning, directeur van de school. Arnold van Kevelaar van Wijkplatform De Ziep vult aan: "Doel van de avond is dat de leerlingen van De Ziep aan de gasten laten zien wat ze allemaal geleerd hebben. Daarbij vinden we het ook belangrijk dat de bewoners uit de buurt elkaar ontmoeten en met elkaar een leuke avond hebben.”

Mark Klomp is kok op De Ziep. Klomp: “Op 27 september maken de leerlingen de hapjes, ze leren uitserveren en ontvangen de gasten. Op deze manier ontwikkelen de leerlingen vaardigheden binnen de horeca. Dat is voor hun toekomst erg belangrijk. De entree is gratis, wel een kleine bijdrage voor de drankjes in de pauze." Klomp en van Kevelaar: “We hopen weer op een grote opkomst. Een mooi voorbeeld van maatschappelijke betrokkenheid."

Inloop om 18.45 uur met koffie/thee. Het koor begint het programma om 19.30 uur en de avond duurt tot 21.30 uur. Locatie is school De Ziep aan de Marsweg 49 in Didam. Meer informatie te verkrijgen via 0316 296950 of info@deziep.nl.

Meer berichten