Culturele verrassingstocht door Montferland

MONTFERLAND - Zondag 23 september vindt in de gemeente Montferland de vierde 11-Dorpentoer plaats. Tijdens deze culturele verrassingstocht door Montferland, trakteren alle kernen van de gemeente de bezoekers op muziek, theater, dans, erfgoed en andere culturele activiteiten, uitgevoerd door de plaatselijke verenigingen.

Bijzonder aan het evenement is, dat er op een dag in alle kernen van de gemeente culturele activiteiten plaatsvinden en dat bezoekers zelf een route en een programma kunnen samenstellen om er zoveel mogelijk van te genieten. Het programma vindt plaats tussen 11.00 en 16.00 uur en is gratis te bezoeken.

De officiële aftrap van de 11-Dorpentoer door burgemeester Peter de Baat vindt om 11.00 uur plaats in de Julianastraat in Didam. Aansluitend zal mevrouw Hermsen-Rosmulder voorlezen uit eigen werk, kunt u genieten van historisch beeldmateriaal van de OVD, proeft u de speciaal voor deze gelegenheid gebakken ‘Juliaantjes’ en krijgt men een unieke kijk bij enkele bewoners van de Julianastraat en hun hobby’s.

De 11-Dorpentoer is een initiatief van Welcom, die het evenement organiseert in samenwerking met de gemeente Montferland, het verenigingsleven en diverse dorpsraden. Het volledige programma per kern en de routes staan op www.iedereenwelcom.nl en de 11-Dorpentoer Facebookpagina.