Logo gemeentenieuwsonline.nl

Smartlappenkoor Duiven zingt in Meulenvelden

DIDAM - Op dinsdag 25 september presenteert Liemerije een muzikale avond met medewerking van Smartlappenkoor Duiven. Het koor bestaat sinds 3 september 2012.

Het idee voor een smartlappenkoor is ontstaan bij Gerard Vos en zijn zoon Geert Jan. Met ondersteuning van Mikado is men op zoek gegaan naar leden en naar een geschikte en betaalbare locatie. Hier is men in geslaagd. Het koor bestaat uit ongeveer dertig enthousiaste zangers en zangeressen.

Het doel van het koor is het met plezier zingen van smartlappen en andere gezellige Hollandse liedjes. Zo af en toe worden er ook liedjes met Duitse of Engelse tekst in het repertoire opgenomen. Het oudste nummer dat gezongen wordt stamt uit 1915. Het koor probeert van elk optreden een gezellige happening te maken.

Dirigent Demia Smeenk slaat met veel plezier de maat en zij zoekt samen met het bestuur de liedjes uit. Smartlappenkoor Duiven staat garant voor een heerlijk avondje uit. Belangstellenden uit Didam en omstreken zijn welkom. De theaterzaal in Meulenvelden, Waverlo 8, Didam, is open vanaf 19.00 uur,; de avond begint om 19.30 uur en is om 21.30 uur afgelopen. De entree bedraagt 3,00 euro.

Meer berichten