Logo gemeentenieuwsonline.nl
The Mercy (foto: Filmhuis Zevenaar)
The Mercy (foto: Filmhuis Zevenaar) (Foto: Filmhuis Zevenaar)

Programma Filmhuis Zevenaar

THE MERCY. Een zeilreis om de wereld in 80 leugens. Op zoek naar erkenning en geld om zijn noodlijdende bedrijf te redden, besluit de Engelse amateurzeiler Donald Crowhurst (Colin Firth) mee te doen aan een nonstop solo zeilrace om de wereld. In oktober 1968 verlaat hij met zijn zelfgebouwde boot de haven, zijn vrouw (Rachel Weisz) en kinderen op de kade achterlatend. Al snel blijkt dat hij het avontuur volledig heeft onderschat. Do 16/8, vr 17/8, di 21/8 20:15u en ma 20/8 14:30u.

MY GENERATION, een documentaire over The Swinging Sixties: meer dan een mythe. Arbeiderszoon en filmicoon Michael Caine voert ons in deze documentaire door een periode waarin Londense creatieve vrijbuiters en kleurrijke muziek de grijze Britse klassenmaatschappij door elkaar schudde. Met een groot ons-kent-ons-gehalte heeft Caine onderonsjes met ondermeer modekoningin Mary Quant, supergroupie Marianne Faithful, overlevende Beatle Paul McCartney en topmodel Twiggy. De hoeveelheid beelden van Swinging London is overweldigend! Ma 20/8 en wo 22/8 20:15u.

THE LEISURE SEEKER op herhaling. Ella en John hebben samen een prachtig leven gehad. Nu ze beiden ernstig ziek zijn, verlangen ze naar een laatste avontuur. Met hun oude camper, ‘The Leisure Seeker’, ontvluchten ze de benauwende bemoeienis van hun dokters en volwassen kinderen. Oscarwinnares Helen Mirren en Golden Globe winnaar Donald Sutherland schitteren in deze romantische tragikomedie van de Italiaanse regisseur Paolo Virzi. Zo 19/8 20:15u.

Voor meer informatie www.filmhuiszevenaar.nl

Meer berichten