Logo gemeentenieuwsonline.nl
Tijdens de vogelshow 2017 stonden naast de grote parkieten al een aantal konijnen als 'proef' (foto: Dhr. Witjes)
Tijdens de vogelshow 2017 stonden naast de grote parkieten al een aantal konijnen als 'proef' (foto: Dhr. Witjes) (Foto: Dhr. Witjes)

Dierenshow Lobith

LOBITH - Na een eerste gezamenlijke lezing afgelopen juni, zijn de Vogelvrienden Tuindorp en Lobitshe Kleindier Vereniging (LKV) Oude Rijn verder gegaan met een volgende grote stap. Het organiseren van een gezamenlijke show.

Beide verenigingen hebben al enkele jaren ervaring met het organiseren een show voor haar diergroep, maar hoe organiseer je een gezamenlijke show? Het aan elkaar ‘plakken’ van beide shows was nog niet zo makkelijk, bleek na vele uren brainstormen en vergaderen.

"We gaan nog volop verder vergaderen, maar er is een aantal dingen bekend. De datum voor onze eerste gezamenlijke show is al op zaterdag 15 en zondag 16 september in het gebouw van schuttersvereniging Excelsior in Lobith. Allerlei kleine dieren van onze verenigingsleden zijn hier te bekijken, dus zet deze datum alvast in uw agenda!

Het zijn twee bestaande verenigingen die gezamenlijk een nieuwe start maken, vroeg in het tentoonstellingsseizoen. Daarom hebben we ervoor gekozen dat het een jongedierenshow wordt. De jonge dieren zullen nog niet volledig volgroeid en op kleur zijn, maar daar wordt door keurmeesters rekening mee gehouden. Ook jonge dieren kunnen al een plaatje zijn om te zien en zijn vooral vaak leuk en lief. De eigenaar die het dier komt showen kan hierdoor alvast een eerste indruk krijgen wat hij of zij heeft gekweekt/gefokt.

In deze regio zijn er nooit verenigingen geweest die een soortgelijke jonge dierenshow hebben georganiseerd. Bent u benieuwd hoe het is om allerlei dieren bij elkaar te zien, dan zien we u graag in september, om samen met ons het moois/nieuws te bewonderen!"

Meer berichten