Logo gemeentenieuwsonline.nl
Médecin de campagne (foto: Filmhuis Zevenaar)
Médecin de campagne (foto: Filmhuis Zevenaar) (Foto: Filmhuis Zevenaar)

Programma Filmhuis Zevenaar

MÉDECIN DE CAMPAGNE is een heerlijke Franse plattelandskomedie. Jean-Pierre werkt als huisarts op het Franse platteland. Iedereen kan zeven dagen per week op hem rekenen, tot hij zelf ernstig ziek wordt. De jonge arts Nathalie komt zijn praktijk overnemen maar zij is niet gewend aan het plattelandsleven. Jean-Pierre kan het werk maar moeilijk overdragen. Hij ziet zichzelf als onmisbaar in de dorpsgemeenschap. Regisseur Lilti baseerde de film op zijn eigen ervaringen als huisarts. Do 9/8, za 11/8 20:15u en di 14/8 10:30u.

ON CHESIL BEACH. Angst voor het onbekende. Een pasgetrouwd stel gaat in 1962 naar een hotel in Dorset voor hun huwelijksnacht. Complicerende factor: beiden zijn nog maagd, zonder dat ze het van elkaar weten, en zien nogal op tegen de huwelijksnacht. Prachtig gedoseerd verhaal over liefde, seks en de angst voor het onbekende. Met Saoirse Ronan (Ladybird) en naar de gelijknamige novelle van Ian McEwan. Vr 10/8, ma 13/8 20:15u en di 14/8 14:30u.

TULIPANI nog een keer op herhaling. Magisch-realistisch drama over Zeeuwse boer Gauke, die na de Watersnoodramp op zijn fiets stapt en naar een Zuid-Italiaans bergdorpje rijdt (gevaar op overstroming!) om daar tulpen te gaan kweken. Naber is perfect als de onbevangen Gauke, die de stugge dorpsbewoners al snel voor zich weet te winnen. Sympathieke film van Mike van Diem (Karakter), die de regie overnam na een burn-out van Marleen Gorris. Zo 12/8 14:30u.

Voor meer informatie www.filmhuiszevenaar.nl

Meer berichten