Het winnende damesteam van vorig jaar met de Willy Hendriks Bokaal.

Tweede lustrum voor het Ooyse Bierpulschuiven bij Crescendo

OOY - Op zondag 26 augustus worden al weer voor de tiende keer de open Ooyse Bierpulschuifwedstrijden gehouden. Het jaarlijkse evenement, aan het begin van het verenigingsseizoen, is daardoor al een soort traditie geworden.

Het bierpulschuiven is een echte teamsport. Elk team, heren, dames en eventueel gemengd, bestaat uit drie teamleden die elk, per ronde, een bierpul gevuld met bier over een 27 meter lange baan moeten schuiven. Hoe verder geschoven wordt hoe beter. Er wordt gestreden om de Willy Hendriks Bokaal, vernoemd naar de bedenker van dit spektakel.

Het evenement wordt georganiseerd door muziekvereniging Crescendo en gehouden in het schuttersgebouw van EMM aan de Slenterweg 2 in Zevenaar. Dit gebouw biedt de ideale mogelijkheden. De baan past er maar net in. Het evenement is een ludieke manier om de sponsors van de muziekvereniging onder de aandacht te brengen en te bedanken.

Vorig jaar is de Duitse bierbrouwer Veltins ingestapt als hoofdsponsor en wegens succes wordt de samenwerking voortgezet. Daardoor kunnen er naast de bokaal als ereprijs nog veel andere grote prijzen gewonnen worden. Ook bezoekers kunnen een prachtige prijs winnen.

Toeschouwers kunnen baanvakken aanschaffen. Al het bier dat in hun baanvak terechtkomt wordt gratis aan hen ter beschikking gesteld.

Om 12:00 uur gaat de zaal open en vanaf 13:00 uur start het programma. Personen boven de achttien kunnen zich inschrijven met een team via de nieuwe website Bierpulschuiven.nl. Deelname kost 18 euro per team (via de website). In de zaal kost het inschrijven 25 euro. Baanvakken gaan, als vanouds, voor 18 euro van de hand (in de zaal).

Reageer als eerste