Logo gemeentenieuwsonline.nl

Nijmeegse kickbokslegende verzorgt warming-up vierdaagse voor Parkinsonvereniging

NIJMEGEN - Komende week is het zo ver: de Nijmeegse Vierdaagse gaat van start! Op dinsdag 17 juli staan de sponsorlopers van de Parkinson Vereniging, onder wie directeur Carla Aalderink, samen met vele andere lopers aan de start van het grootste vierdaagse wandelevenement ter wereld. De dag hiervoor, maandag 16 juli, wordt het evenement gestart met een sportieve warming-up verzorgd door niemand minder dan de Nijmeegse kickbokslegende Perry Ubeda.

Warming-up

Traditiegetrouw vindt op maandagmiddag rond 14.30 uur op de Wedren in Nijmegen de warming-up plaats, die de Parkinson Vereniging al enkele jaren voor haar rekening neemt. De Parkinson Vereniging is dé belangenbehartiger van 50.000 mensen met de ziekte van Parkinson of een parkinsonisme in Nederland. De vereniging is heel blij te kunnen melden dat de Nijmeegse Kickbokslegende Perry Ubeda de warming-up kan overnemen van ambassadeur Olga Commandeur, die helaas geblesseerd is. Ubeda heeft maar liefst wereldtitels in vier varianten van het boksen op zijn naam staan. Het belooft hiermee een bijzondere warming-up te worden!

Boksen en parkinson

Er is de laatste jaren steeds meer aandacht voor de positieve effecten van boksen voor mensen met parkinson. De tactische vechtsport heeft een heel gunstig effect op de coördinatie van ogen, handen en voeten en draagt bij aan het vergroten van zelfvertrouwen en motorische vaardigheid. Mensen met parkinson die boksen, voelen zich over het algemeen na enkele tijd fitter, stabieler en zij lopen vaak beter dan voor dat zij deze sport beoefenden. Op steeds meer plaatsen in het land worden daarom groepslessen boksen voor mensen met parkinson georganiseerd.

Meer berichten