Logo gemeentenieuwsonline.nl
Wandelestafette van samenloop voor hoop in het Horstenpark (foto: Organisatie Samenloop voor Hoop
Wandelestafette van samenloop voor hoop in het Horstenpark (foto: Organisatie Samenloop voor Hoop (Foto: Organisatie Samenloop voor Hoop)

Samenloop voor Hoop de Liemers in Duiven

DUIVEN - Samenloop voor Hoop is een evenement voor iedereen die iets tegen kanker wil doen. Gedurende een 24-uurs wandelestafette staan we samen met lotgenoten stil bij kanker en vieren we het leven. Tijdens de loop zijn er optredens, verschillende ceremonies en allerlei acties van deelnemers die op een bijzondere wijze geld inzamelen voor wetenschappelijk kankeronderzoek.

In 2016 hebben we voor het eerst een Loop georganiseerd. Het doel is mensen met kanker een hart onder de riem steken, Het Braamhuis in Zevenaar krijgt een gedeelte van de opbrengst.Het eerste jaar hebben we 55.000 euro opgehaald. Een mooi bedrag, maar we willen wel proberen dit jaar nog iets meer op te halen. Het is een groot evenement, veel wandelaars en bezoekers. En wij zorgen dan ook voor gezelligheid in de vorm van muziek, andere optredens, kraampjes waar van alles kan worden gekocht.

Teams

Om het evenement te laten slagen, hebben we teams nodig. Tijdens de 24 uur zorgt ieder team ervoor dat er minstens één teamlid op de baan is. Dus ook 's nachts. Dat klinkt heel zwaar maar dat valt mee. Het is dus niet zo dat één persoon 24 uur hoeft te wandelen, ook de nacht is bijzonder Het parcours (rondje Horsterpark) wordt verlicht door kaarsenzakken, we zorgen voor een mooie en intieme sfeer.

Kinderloop

Naast de ceremonies organiseren wij er ook een speciale KinderLoop hiervoor is een verkorte sponsorloop van 24 minuten. Kinderen van basisscholen en verenigingen stellen in samenwerking met de Samenloop en hun school of vereniging teams samen. Info staat ook op samenloopvoorhoop.nl/de-liemers of sdzz.nl.

Meer berichten