Gasten en vrijwilligers van de Zonnebloemafdeling Zevenaar-West bezochten de vlindertuinen van de Passiflora in Harskamp en begonnen de dag met een heerlijk kopje koffie met gebak. (foto: Maas Foeken) (Foto: Maas Foeken)

Zonnebloemgasten kijken ogen uit op Passieflorahoeve

ZEVENAAR - Het jaarlijkse uitje van de gasten van de Zonnebloemafdeling Zevenaar-West ging dit jaar naar de Passiflorahoeve in Harskamp, waar de meest complete vlindertuin ter wereld te vinden is met vijf verschillende vlindertuinen op één locatie.

Door Piet van Breukelen.

Gasten werden, indien nodig, opgehaald door vrijwilligers. Na een rit door de mooie omgeving richting Harskamp, werden de gasten daar welkom geheten met een kopje koffie met gebak. Daarna kon het grote genieten gaan beginnen.Ook voor de minder validen was het geen probleem alles rustig te bekijken, want de paden waren prima toegankelijk voor rolstoelen en rollators.

De Passiflorahoeve is een zorgboerderij met een totale oppervlakte 16.000 vierkante meter. De eigenaar heeft in het verleden psychische problemen gehad en als ervaringsdeskundige biedt hij nu mensen die psychisch ziek zijn de mogelijkheid te herstellen. Zij weten ook menige vraag van de gasten te beantwoorden.

Het complex bestaat eigenlijk uit 5 vlindertuinen: een Europese vlindertuin met kwekerij, een Tropische vlindertuin met kwekerij (in de kwekerijen worden meer dan 150 soorten vlinders per seizoen gekweekt) en ook nog een Vlinder- en Insecten Buitentuin. Daarnaast is er een grote collectie passiflora’s, fuchsia’s en hibiscussen, fuchsia’s, dahlia’s en irissen en in het vlindermuseum een grote collectie vlinders uit de hele wereld te bewonderen. En het mooie weer werd beschouwd als een soort bonus: de hele dag een lekker temperatuurtje van zo’n 23 graden. Rond 17.00 uur was het zeer tevreden gezelschap weer terug in Zevenaar.

Reageer als eerste