Logo gemeentenieuwsonline.nl

Fairtrade kledingwinkel in de pop-up Elshofpassage in Duiven!

DUIVEN - Op 3 juli de Fairtrade kledingwinkel Duiven officieel geopend: Elshofpassage 22. Het doel van de winkel is bewustwording brengen, waar wij onze kleding kopen en of die kleding eerlijk gefabriekt is.

Is die door kinderen gemaakt, die lange dagen moeten zwoegen boven hun krachten, nooit naar school kunnen, hun ouders amper zien en zelfs in de fabriek moeten slapen? Of door meisjes en vrouwen die te weinig verdienen, jong aan de kant gezet worden, maar ondertussen hun eigen kinderen niet zien opgroeien door lange dagen zwoegen in de fabriek? Willen wij verantwoordelijk zijn voor hun uitbuiting en misbruik? Willen we zulke vuile kleding aan ons lijf hebben? In de Fairtrade winkel kun je uitzoeken, of het merk dat je graag koopt, eerlijk gemaakt is: per computer, via flyers en informatiemateriaal; kinderen knutselend en spelend. Voor en na de vakantie zijn schoolklassen welkom.

Gedragen goede kleding kan in een box van het Leger des Heils en gerecycled. Er zijn films over kledingfabricage, je kunt sjoelen en merken, hoe moeilijk het is de middelste vakken naar eerlijke kleding te bereiken; de buitenste vakken zijn natuurlijk makkelijk te bereiken: makkelijk scoren! Wij als consumenten en afnemers willen niet meer verantwoordelijk zijn voor deze vicieuze cirkel, waarin kinderen en hun ouders gevangen zitten in o.a. India. Hulpproject SAVE helpt kinderen naar school, aan kansen. Dinsdagochtend 3 juli: was de officiële opening door wethouders, Gemma Tieding-Konink en Johannes Goossen. Op 30 september is de afsluiting met modeshow en 10.30 in een dienst in de SOW Kapel (www.schonekleren.nl).

Meer berichten