Logo gemeentenieuwsonline.nl

Dag van Herwen met muziekfestival en snuffelmarkt

HERWEN - Herwen Actief en Dorpshuis De Cluse presenteren samen de Dag van Herwen met een muziekfestival en gezellige snuffelmarkt.

 

Op het Muziekfestival treden op:

De band Jane Doe uit Zevenaar, een pop rockband die al een aantal jaren actief is in de regio Zevenaar. Speelden ook tijdens het Toppop festival op de dag van Herwen in 2013

Grenzkapel Babberich die bekend staan om hun Tiroler muziek met een hoog kopergehalte. Vijf jaar geleden ontstaan uit dweilorkest B.Z.K. Band Zonder Klank. Het repertoire bestaat uit Egerländer, Tsjechische, Moravische en Böhmische muziek. Bekend van Amsterdam tot aan Emmerich.

Het popkoor Just 4 fun uit Pannerden, een gezellige groep en ze houden van zingen. Het koor is in 2005 opgericht en staat onder leiding van Trudy Pes. Het wordt muzikaal ondersteund door toetsenist Jos Pes. Het genre is hoofdzakelijk Nederlands en Engelstalige popliedjes en is uitgegroeid tot een veelzijdig popkoor.

Country zangeres Alysa uit Herwen, is al 24 jaar bezig in de muziek, en zet zich in om mensen in de omgeving kennis te laten maken met haar passie voor muziek, Veelal brengt ze tijdens haar optredens country muziek en daarnaast zingt ze ook Nederlandstalig. Naast het zingen schrijft ze ook eigen muziek, vooral Nederlandstalig.

Drie keer Niks uit Lobith/Tolkamer, staat bekend om de eigen ontwikkelde genre: Schlagerpunk. Eind jaren '90 is de band ontstaan uit de gebroeders Pascal, Paul en Wim Mulder. Vanaf dat moment hebben ze letterlijk honderden optredens gegeven in binnen- en buitenland. Dit buitenland beperkte zich overigens vrijwel tot buurtdorp Elten, net over de grens. Verwacht worden liedjes die iedereen leuk vindt. Mis het niet want: Dabei sein ist alles! Sinds 2016 heeft Johan Hendriks het trio versterkt om het niveau van de broers een beetje op te krikken. Al met al een dag met een grote variatie aan muziek voor elk wat wils.

 

Markt

Diezelfde middag is er ook een gezellige snuffelmarkt met mensen uit Herwen en omgeving die hun waar willen verkopen en / of hun hobby met u te delen. Speciaal voor de kinderen is er een animatieteam die hun die middag vermaken. Uiteraard is er een terras voor een natje en een droogje ook zijn er weer overheerlijke hamburgers en riefkoeken te verkrijgen. De middag start om 14:30 uur op het parkeerterrein bij dorpshuis De Cluse in Herwen.

Meer berichten