Logo gemeentenieuwsonline.nl

Wethouder Ineke Knuiman opent kinderzwerfboekenstation in Huis van Droo

DUIVEN - Op 13 juni gebeurde iets spannends in Huis van Droo: een geheimzinnig groot cadeau werd onthuld door wethouder Ineke Knuiman! Wat was het? En waarom kwam de wethouder voorlezen uit een van haar favoriete kinderboeken?

Dat kon maar 1 ding betekenen: Het kinderboekenzwerfstation werd officieel geopend! Vanaf nu kun je 'zomaar' een boek komen ophalen (leeftijdscategorie 0-12 jaar) en wanneer je het uit hebt kun je het op een plaats neerleggen waarvan je weet dat er andere kinderen komen.

Het boek kan op die manier gaan zwerven. Ver weg zelfs, want stel je voor dat je het boek meeneemt wanneer je gaat logeren of op vakantie gaat… dan komt het ver buiten Duiven terecht en wordt het daar weer gelezen door een ander kind. Op www. kinderzwerfboeken.nl kun je nakijken waar je boek na jou terecht is gekomen.

Heb je een boek dat je zelf niet meer leest en dat je graag wilt laten zwerven? Lever dan je boek in bij Humanitas Home-Start (op de eerste verdieping net als de boekenkast), dan plakken we de stickers er in en gaat jouw boek daarna een eigen leven leiden. Vraag wel eerst even na of je ouders het goed vinden!

De kinderzwerfboekenkast én de boekenruilkast voor volwassenen (in de lounge van Huis van Droo) werden mogelijk gemaakt doordat Mikado en Humanitas Home-Start de Liemers gezamenlijk het initiatief omarmden en uitvoerden. In samenwerking met het Nationaal Fonds Kinderhulp in Deventer.

Meer berichten