Logo gemeentenieuwsonline.nl
Patrick Beverloo heeft symbolisch het eerste vaatje haring ontvangen van MKB Montferland voorzitter Edwin Sap. Rechts op de foto José Broekhof en Linsy Tjalkens, de juffen van de St. Jozefschool die de opbrengst van de veiling in ontvangst namen. (foto: Dies Goorman)
Patrick Beverloo heeft symbolisch het eerste vaatje haring ontvangen van MKB Montferland voorzitter Edwin Sap. Rechts op de foto José Broekhof en Linsy Tjalkens, de juffen van de St. Jozefschool die de opbrengst van de veiling in ontvangst namen. (foto: Dies Goorman) (Foto: Dies Goorman)

Beverloo 3D wint eerste vaatje haring

REGIO - De jaarlijkse barbecue van MKB Montferland was op dinsdag 5 juni bij Havezathe Carpe Diem in Vethuizen. Inmiddels is het een traditie om symbolisch het eerste vaatje nieuwe haring te veilen.

Ondernemers konden het vaatje winnen door gedurende een vooraf bepaalde tijd vijf euro of een veelvoud daarvan te deponeren. De ondernemer die bij het afgaan van de wekker het laatst een bedrag doneert, is de winnaar. Na een spannende veiling van ruim twintig minuten werd het vaatje gewonnen door de firma Beverloo 3D works in ’s-Heerenberg. Patrick Beverloo was blij verrast dat hij uiteindelijk met de eer ging strijken en de trotse eigenaar werd van het vaatje, dat gesponsord wordt door Vishandel Wennekes. Volgens Dave Wennekes zijn de verwachtingen over de kwaliteit van de haring dit jaar hoog.

Vanaf 13 juni zijn de eerste Hollandse Nieuwe bij de gerenommeerde vishandel in 's-Heerenberg verkrijgbaar. De opbrengst van de veiling gaat naar de Sint-Jozefschool in Azewijn. De juffen José Broekhof en Linsy Tjalkens waren aanwezig om de opbrengst van 495 euro in ontvangst te nemen. Het geld wordt gebruikt om boeken voor de schoolbibliotheek aan te schaffen. Dit is nodig omdat de bibliobus helaas gaat stoppen.

Meer berichten