Logo gemeentenieuwsonline.nl
Natuur 't Gelders Eiland (foto: Jannet Tigchelaar)
Natuur 't Gelders Eiland (foto: Jannet Tigchelaar) (Foto: Jannet Tigchelaar)

Gelderse Poort wandeltocht

PANNERDEN - Dit jaar op 9 en 10 juni verzorgt de Stichting Toeristisch Informatie Centrum ’t Gelders Eiland te Tolkamer weer de Gelderse Poort Wandeltocht. Deelnemers kunnen kiezen uit de afstanden 5, 10, 15, 25 of 40 kilometer lang.

De geweldige natuur van het Gelders Eiland is zeker de moeite van het verkennen waard, dus kom van de bank en geniet samen met honderden anderen wandelliefhebbers van de weidse vergezichten, kersenboomgaarden, dijken en rivieren. De tocht start in Pannerden en men wandelt richting de Duitse grens waarbij men een prachtig uitzicht op de Eltenberg heeft.

In dit indrukwekkende rivierenlandschap waar de Rijn (Bylands kanaal) zich vertakt in het Pannerdens Kanaal en de Waal, wordt het gebied gekenmerkt door de vele uiterwaarden en oude rivierstrangen met slingerende dijkjes, die een uitgestrekt en betoverend uitzicht bieden. Een prachtig natuurgebied met een diverse flora en fauna, getekend door het alom aanwezige water, dat iedere wandelaar zeker zal weten te bekoren! Vergeet dus vooral uw fototoestel niet!

Het startpunt is bij Zaal De Oude Waal aan de Schoolstraat 6 in Pannerden. Starten kan beide dagen tussen 07:00 en 13:00 uur. De kosten voor deelname bedragen 2,50 euro voor leden van de wandelbond en 3,50 euro voor niet-leden. Medaille kost 1,50 euro (bij voorkeur gepast betalen). De deelnemer ontvangt een routebeschrijving bij het startpunt.

Meer informatie over deze leuke wandeltocht of onze andere activiteiten staan ook op www.gelderseiland.nl of neem ervoor contact op met het Toeristisch Informatie Centrum in Tolkamer, 0316 769024.

Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt Duiven-Velp

De diensten worden gehouden in de SoW kapel Rijksweg 56B in Duiven

10 juni 8.30 u ds. R.A. Nijhoff; 16.00 u ds D. Grutter

17 juni 8.45 u ds G.F. de Kimpe; 16.00 u ds A. Balk

Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt Duiven-Velp

De diensten worden gehouden in de SoW kapel Rijksweg 56B in Duiven

10 juni 8.30 u ds. R.A. Nijhoff; 16.00 u ds D. Grutter

17 juni 8.45 u ds G.F. de Kimpe; 16.00 u ds A. Balk

Meer berichten