Logo gemeentenieuwsonline.nl
Gezicht op Elten, langs de fietsroute (foto: John Stoll)
Gezicht op Elten, langs de fietsroute (foto: John Stoll) (Foto: John Stoll)

Avondfiets4daagse voor 50-plussers

REGIO - Genieten van de prachtige natuur op het Gelders Eiland, tijdens een fietstocht. Dat gaat samen tijdens de avond-fiets4daagse. Deze vindt plaats van maandag 2 tot en met donderdag 5 juli.

Als de natuur op z’n moois is, organiseert Rijnwaarden50plus de fiets4daagse. Iedere avond wordt vanaf 19.00 uur in een ander dorp van de ex-gemeente Rijnwaarden gestart voor een fietstocht van circa 20 kilometer. Na iedere tocht is er nog een gezellig samenzijn en op de laatste avond ontvangt iedere deelnemer een herinnering.

De tocht is opengesteld voor alle 50-plussers van het Gelders Eiland. Naast gewone fietsen zijn ook fietsen met elektrische ondersteuning (e-bikes) toegestaan. Wel is de maximale snelheid op 20 km. per uur gesteld. Tevens wil de organisatie erop wijzen dat het gaat om recreatieve fietstochten, zonder wedstrijdelement.

Er wordt gefietst in groepjes van maximaal acht personen. De start- en eindpunten zijn respectievelijk: maandag 2 juli: Café De Oude Waal in Pannerden; dinsdag 3 juli: café De Aerdtse Wacht in Aerdt; woensdag 4 juli: sporthal De Cluse in Herwen; donderdag 5 juli: Dorpshuis, Markt 8 in Lobith.

Deelnemers dienen zich vooraf op te geven. Dat kan bij Wim Seegers, telefoon: 06 28427286 of Wout Peer 0316 543819. Het inleggeld is zeven euro voor leden en niet-leden. Zie ook www.rijnwaarden50plus.nl tabblad maandprogramma.

Meer berichten