Logo gemeentenieuwsonline.nl
ondernemers en bestuursleden gingen om de tafel tijdens de Raadsledendiscussie (foto: Jacques Kok)
ondernemers en bestuursleden gingen om de tafel tijdens de Raadsledendiscussie (foto: Jacques Kok)

Ondernemers en bestuurders in de Liemers in gesprek tijdens raadsledendiscussie

GROESSEN - Ruim zestig bestuurders en ondernemers waren deze avond bijeen gekomen in Zaal Gieling Groessen. Na de opening door voorzitter Henk Dekker gingen de aanwezigen in kleine groepjes in gesprek over voor ondernemers belangrijke thema’s.

Aan de tafel Arbeidsmarkt en Werkgelegenheid was de algemene conclusie: scholing draagt bij in het aan het werk krijgen van mensen maar nog belangrijker is het mensen arbeidsfit te krijgen. In de regio is weliswaar grote behoefte is aan jonge hoogopgeleiden, maar ook aan starters op mbo-4 niveau.

Op het gebied van Infrastructuur is de doortrekking A15/verbreding A12 een complex bouwproject waar al veel over gesproken is. Het verkeer tot buiten Nederland zal consequenties ondervinden van de werkzaamheden. Deze avond werden een aantal suggesties genoemd om de overlast te reduceren.

Ondernemers ondersteunden de oproep van Groene Allianties de Liemers om de handen ineen te slaan en samen op weg te gaan naar een circulaire economie in de Liemers. De aanwezige raadsleden gaven aan ambassadeur te willen worden. Realistisch blijven is essentieel. “We beginnen bij het plukken van het laaghangende fruit.”

De Liemerse Samenwerking en The Economic Board was het vierde thema waarover werd gesproken. Samenwerking is van belang om niet onder te sneeuwen ten opzichte van Arnhem en Nijmegen. Maar samen optrekken geldt niet alleen voor gemeenten, ook voor ondernemers. Jammer dat de Liemers niet direct vertegenwoordigd is in The Board en dat ze nog weinig van zich laat zien in onze regio.

Meer berichten