Logo gemeentenieuwsonline.nl
Collectanten Oranje Fonds (foto: Oranje Fonds – Bart Homburg)
Collectanten Oranje Fonds (foto: Oranje Fonds – Bart Homburg) (Foto: Oranje Fonds – Bart Homburg.)

Dorpsraad Aerdt collecteert voor Oranje Fonds in Aerdt

AERDT - In Aerdt wordt van 22 tot en met 26 mei gecollecteerd voor een socialer Nederland. Vereniging Dorpsraad Aerdt uit Aerdt doet deze week mee aan de Oranje Fonds Collecte. Met de opbrengsten steunen zij projecten die bijvoorbeeld eenzaamheid en armoede bestrijden in Gelderland. Daarnaast kunnen zij hiermee hun eigen organisatie draaiende houden.

In Nederland zijn veel mensen die om verschillende redenen niet goed mee kunnen doen in de samenleving. Bijvoorbeeld omdat zij geen sociaal netwerk hebben en eenzaam zijn, in armoede leven of een beperking hebben. Het Oranje Fonds vindt dat niemand zich buitengesloten zou moeten voelen en steunt projecten die mensen met elkaar verbinden. Verenigingen en stichtingen zorgen voor die verbinding. Daarom gaan zij tijdens de Oranje Fonds Collecte langs de deuren om geld op te halen.

Opbrengst
Deelnemende organisaties mogen de helft van de opbrengst houden en besteden aan een eigen doelstelling. Dorpsraad Aerdt heeft besloten de opbrengsten te investeren in de jeugd en de speeltuinen. De andere helft van de opbrengst wordt door het Oranje Fonds besteed aan sociale projecten in Gelderland.

Oranje Fonds
Het Oranje Fonds streeft ernaar dat niemand zich buitengesloten voelt en iedereen mee kan doen in de samenleving. Daarom steunt het jaarlijks duizenden projecten die mensen met elkaar verbinden. Die steun bestaat uit geld, aandacht en advies. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds.

Meer berichten