Logo gemeentenieuwsonline.nl
Huisje in de Zaanse Schans
Huisje in de Zaanse Schans (Foto: Susan de Vries)

Geslaagde voorjaarsdagtocht

ZEVENAAR - Van tevoren was het spannend of er voldoende animo zou zijn om juist op hemelvaartsdag met een bustocht van de KBO-PCOB - Belangenvereniging Ouderen Zevenaar mee te gaan. Deze bedenkingen bleken volledig ongegrond, want tijdens de aanmelddagen was de belangstelling zo groot, dat voor het eerst zelfs een tweede bus ingezet kon worden.

Eerst werd een bezoek gebracht aan de Zaanse Schans met de mooie molens, het oude Albert Hein, winkeltjes en oude ambachten zoals een klompenmakerij. Vervolgens werd om 12.00 uur ingescheept op het Partyschip Jacqueline. Tijdens de 3,5 uur durende cruise werd gevaren over de Zaan, Noordzeekanaal, door de houthavens en Amsterdamse IJ, langs het Muiderslot en eiland Pampus.

Onderweg kon iedereen niet alleen genieten van het uitzicht, maar ook van een uitgebreide koffietafel en later koffie/thee met gebak. In Almere Haven stonden de bussen weer klaar om iedereen keurig terug te brengen naar Zevenaar.

Het prima weer (geen regen en niet te warm) heeft eraan bijgedragen dat de honderd deelnemers kunnen terugkijken op een heel gezellige dag.

Meer berichten