Logo gemeentenieuwsonline.nl

Pop-upwinkel 'Antiquariaat' in Zevenaar

ZEVENAAR - Vrijdag 1 juni opent de Cultuurhistorische Vereniging Zevenaar (CVZ) weer haar winkel in de Didamsestraat 2A.

CVZ is een bloeiende vereniging, die onderzoek doet naar de cultuur, erfgoed en de historie van Zevenaar en omstreken. De resultaten worden gepubliceerd onder andere in haar blad ‘Old Senders Ni-js’ (OSN), via lezingen en met uitgifte van boeken. De vereniging heeft een uitgebreide verzameling boeken, foto’s en dvd's, die voortdurend wordt uitgebreid via schenkingen.

"Bij die schenkingen zijn soms exemplaren die we al in ons bezit hebben. Net als vorig jaar, toen CVZ de winkel voor het eerst opende, bieden we die boeken, meestal in uitstekende staat, tegen een fancy-prijsje aan. Daaronder bevinden zich boeken over geschiedenis, geografie, dialecten, atlassen en encyclopedieën. Maar er zijn ook veel ‘gewone’ boeken zoals romans, biografieën, dichtbundels en boeken over kunst en architectuur. Verder beschikt de vereniging ook over een verzameling dvd’s, die betrekking hebben op Zevenaar, de regio of de geschiedenis hiervan. Ook bieden we oude lp's (tegenwoordig ‘vinyl’ genoemd) aan.

In de winkel kunnen we een paar prachtige voorbeelden laten zien uit onze collectie kaartmateriaal, waaronder de plannen voor de naoorlogse stadsuitbreidingen anno 1947.

De winkel is zes weken lang geopend op vrijdag, zaterdagmiddag en op koopzondagen. De laatste dag is op 7 juli!

Meer berichten