Logo gemeentenieuwsonline.nl
Bloemrijke oevers aan de Jezuïetenwaay (foto: Marijke de Both)
Bloemrijke oevers aan de Jezuïetenwaay (foto: Marijke de Both) (Foto: Marijke de Both)

Hoe kan het beter?

DUIVEN - Hoe kan het beter? Met deze vraag in het achterhoofd gaan de groepen 7 en 8 van alle Duivense basisscholen op pad in natuurgebied de Jezuïetenwaaij vlak bij Groessen. Hier gaan ze een vergelijking maken tussen hun eigen leefomgeving en de natuur.

Wat is het verschil tussen de tuinvijver en de poel in het veld? Hoe ziet de erf-afscheiding thuis er uit en hoe die in de polder? En het gras? Wat zorgt er in de natuur voor, dat dieren overleven?
Tijdens de les op school kwamen de kinderen er al achter dat er ook allerlei wilde dieren vlakbij huis wonen. In tuinen en parken zijn egels en vleermuizen, maar ook vlinders en bijen. Maar zonder bloemrijke planten waar ze hun voedsel halen zal je mooie insectenhotel leeg blijven. Je kunt best een nestkastje ophangen maar als de vogels geen insecten kunnen vinden om aan hun kuikens te geven, hebben ze er niets aan. En een strakomheinde tuin is ontoegankelijk voor egels en dus moet je zelf alle dikke slakken opruimen die je planten opeten.
In de Jezuïetenwaaij zijn tal van voorbeelden te vinden hoe dieren in de natuur alles vinden wat ze nodig hebben. Wat daarvan kun je ook in je eigen tuin toepassen? Samen met de vrijwilligers van NME zoeken ze naar het antwoord.

Meer berichten