Logo gemeentenieuwsonline.nl

Bieregezellig Bier Preuvenement Zevenaar

ZEVENAAR - Op koopzondag 3 juni vindt voor de vijfde maal het Bier Preuvenement plaats. Ook dit jaar is het Preuvenement weer op het Raadhuisplein in Zevenaar, waar dertien brouwerijen met speciaal bier uit Nederland hun lekkerste bieren laten proeven.

Karin Hoefnagels eigenaresse van Ka&Zo Party Service is samen met haar partner Ad Rombouts de motor achter het jaarlijkse festival: "We hebben dit jaar vele leuke en nieuwe brouwers aan kunnen trekken. Het is een groeiend evenement met een gemoedelijke sfeer, waar elk jaar meer bezoekers op afkomen. Samen met de koopzondag een prima uitje waarbij je heerlijk kunt genieten van de speciale bieren."

Liefst dertien brouwerijen zullen deze dag op het plein aanwezig zijn. Onder andere brouwerij Wittenburg uit Zevenaar, brouwerij het Roze Varken uit Arnhem, brouwerij Frankendael uit Amsterdam, brouwerij Troost uit Amsterdam, brouwerij Wentersch uit Winterswijk, brouwerij de Natte Gijt uit Weert, brouwerij Borrelnoot uit Nijmegen, brouwerij 't IJ uit Amsterdam, Kraft Bier uit Tilburg en brouwerij Paljas.

Het speciale Jubileumbier is te danken aan Theo Optiek in Zevenaar, de hoofdsponsor. Het is blond bier en het bevat 6,5 procent alcohol. De smaak van dit bier is het beste te omschrijven als goed doordrinkbaar met een gebalanceerde bitterheid en zachte afdronk. Alle sponsoren worden bedankt voor hun financiële bijdrage die het Bier Preuvenement mede mogelijk maken. Voor specifieke informatie over de brouwerijen en de sponsoren staat een uitgebreide omschrijving opwww.bierpreuvenement.nl.


Op het evenement zorgt de band Jam of GypsyS weer voor spetterende muziek. Met dank aan De Stad in en Jumbo van Heemskerk kunnen bezoekers op de foto bij de FotoBooth. Kunnen bezoekers weer meedoen aan de verkiezing van het lekkerste Preuvenement biertje. Is er naast het proeven ook weer lekker eten aanwezig!

Het Bier Preuvenement werkt nog steeds volgens hetzelfde beproefde recept: de toegang is gratis: je koopt een statiegeldglas en muntjes. Met deze muntjes kun je je glas telkens opnieuw laten vullen bij één van de deelnemende brouwerijen.

Het Bier Preuvenement vindt plaats op koopzondag 3 juni van 13:00 tot 19:00 uur op het Raadhuisplein. Onder de 18 jaar alleen toegang onder begeleiding van een volwassene. De toegang is gratis. De bieren worden geschonken in een statiegeldglas.

Meer berichten