Logo gemeentenieuwsonline.nl
Ruben geeft uitleg aan het muziekkorps. (foto: Niels Jansen)
Ruben geeft uitleg aan het muziekkorps. (foto: Niels Jansen) (Foto: Niels Jansen)

Unieke samenwerking tussen Zevenaarse ontwerper en muziekkorps

ZEVENAAR - Enorme letters van 50 bij 70 meter, gemarcheerd door een muziekkorps. Dat is het resultaat van het project 'Voorwaarts Mars' van grafisch ontwerper Ruben Stellingwerf uit Zevenaar. Een unieke samenwerking tussen hem en een van de topmuziekkorpsen uit Nederland: Adest Musica uit Sassenheim (ZH). Het project is nu online te vinden met onder andere een making-of video: Missie naar voorwaarts Mars.

“Voor mijn afstudeerproject als grafisch ontwerper aan hogeschool ArtEZ besloot ik mijn hobby, muziek maken, te betrekken met mijn werk als ontwerper. Met dit project wil ik mensen graag letterlijk een andere kijk geven op muziekkorpsen, die hebben toch een wat stoffig imago.” Het resultaat was een alfabet gebaseerd op de loopbewegingen van muziekkorpsen. Opgebouwd uit de bochten en draaiingen die muziekkorpsen marcheren. Ruben maakte een ontwerp voor alle letters van het alfabet, op zo'n manier dat elke letter gelopen kan worden. Met dit project won hij de ArtEZ academieprijs 2014 in Zwolle. Sindsdien is Ruben woonachtig en werkzaam vanuit Zevenaar.

Afgelopen jaar kwam kwam Ruben in contact met drum- en showband Adest Musica. Het plan werd opgevat om voor de Dutch Design Week in Eindhoven 'Voorwaarts Mars' een vervolg te geven door daadwerkelijk letters te gaan marcheren. Dankzij een crowdfunding kon dit plan gerealiseerd worden en in beeld worden gebracht door middel van een drone.

Het resultaat was tijdens de Dutch Design Week te zien op een projectievloer. Nu is dit hele project online te vinden, inclusief een making-of video: www.voorwaartmars.org.

Meer berichten