Lege parkeerplaatsen maar wel auto's op plaatsen die als voortuin bedoeld zijn (foto: John Galt) (Foto: John Galt)

Ingezonden brief

Open brief aan gemeente Zevenaar en woningcorporatie Baston

Steeds vaker zie je in het centrum van Zevenaar auto’s geparkeerd op een plaats wat eens een voortuin was. Hebben al deze mensen een hekel aan tuinieren of speelt een andere overweging? Is de reden hiervoor misschien om verzekerd te zijn van een (gratis) parkeerplaats om de parkeerheffing te ontlopen? Helaas is het verdwijnen van al die voortuinen volgens sommige inwoners in meerdere opzichten een verkeerde ontwikkeling.

Het straatbeeld wordt er niet fraaier op waardoor het woongenot voor velen afneemt. Ook zijn die betegelde tuinen naast de forse toename van betegeling in de achtertuinen een slechte zaak voor het milieu en kan het tot wateroverlast bij forse buien gaan zorgen. De gemeente wil graag dat we de hemelwaterafvoer ontkoppelen van de rioolafvoer en niet zoveel tuinen 'betegelen', terwijl het effect van de parkeergeldheffing in het centrum juist tot het tegenovergestelde effect leidt: veel nieuwe betegelde voortuintjes waar nu auto’s geparkeerd worden. Bijgaande foto is illustratief: lege parkeerplaatsen en auto’s op plaatsen die als voortuin bedoeld zijn.

Wat is het beleid van gemeente en woningcorporatie als het om huurwoningen gaat. Mag dit zomaar of schiet handhaving te kort?

Ik kies voor deze vorm van communicatie omdat ik meerdere mensen heb gesproken die zich hier ook aan storen en ook bij hen vragen oproept. Zij zijn ook geïnteresseerd in de reactie van gemeente en woningcorporatie op deze vraag. Daarom zou het mooi zijn als gemeente en corporatie ook via deze krant reageren.

John Galt Zevenaar

reageer als eerste