(foto: Rob Jansen)
(foto: Rob Jansen) (Foto: rob jansen)

Loopgroep FRoS bracht Bevrijdingsvuur naar Duiven

DUIVEN - Onder de tweeduizend deelnemers aan de Bevrijdingsestafette bevond zich ook de Loopgroep FRoS die voor de vierde keer op rij in samenwerking met de gemeente Duiven het Bevrijdingsvuur opgehaald heeft in Wageningen.

In estafettevorm werd het vuur naar Duiven gebracht over een afstand van zestig kilometer. De weersvoorspelling kwam uit en bezorgde de lopers een perfecte nacht om te lopen, prima temperatuur en ook belangrijk geen regen. Op de erebegraafplaats van Rhenen en Oosterbeek werden kransen gelegd, zo ook bij het herdenkingsmonument aan de IJssel in Westervoort aan de Veerdam, waar loco-burgemeester Theo Kampschreur, zo tegen half zes in de ochtend de lopers welkom heette. Ook op de Leuvensedijk in Groessen werd en krans gelegd bij het monument van de Gebroeders Meuwsen; de laatste krans werd gelegd bij het oorlogsmonument in de Burgemeester van Dorth tot Medlerstraat in Duiven.

Loopgroep FRoS werd door burgemeester Rik de Lange en de wethouders Ineke Knuiman en Johannes Goossen bij de gemeentegrens verwelkomd en ze begeleidden de loopgroep per fiets door de gemeente Duiven. Aan het eind werd het bevrijdingsvuur door burgemeester Rik de Lange ontstoken aan de Burgemeester van Dorth tot Medlerstraat in Duiven. ’s Avonds gingen de lopers met het Bevrijdingsvuur naar het centrum van Duiven in het kader van ‘Duiven in Vuur en Vlam voor Vrede’. Hier werd het vuur overhandigd aan de Duivense Vuurwachter. Na een toespraak van burgmeester Rik de Lange die het begrip 'samen én overleg in de samenleving' benadrukte ,werd de troon ontstoken waarmee een eind kwam aan de ceremonie.

reageer als eerste