Logo gemeentenieuwsonline.nl
Marjan Span-Joosten en Jordi van Rootseler overhandigen een cheque aan Geert Vos van Stichting Gezamenlijk Zevenaars Carnaval en Marc van den Boom van Stichting Vrienden van Boemelburcht. (foto: erik jansen hetspan.nl)
Marjan Span-Joosten en Jordi van Rootseler overhandigen een cheque aan Geert Vos van Stichting Gezamenlijk Zevenaars Carnaval en Marc van den Boom van Stichting Vrienden van Boemelburcht. (foto: erik jansen hetspan.nl) (Foto: erik jansen hetspan.nl)

Opbrengst Boemelburgers gaat naar Boemelburcht

ZEVENAAR – Het ludieke initiatief van de werknemers van het Span vomgevers en Anno-nu heeft geld opgebracht om het Zevenaarse carnaval een extra impuls te geven. De medewerkers van deze twee Liemerse bedrijven hebben, geheel vrijwillig, drie dagen ‘Boemelburgers’ gebakken. Een cheque ter waarde van zevenhonderdvijftig euro is rond halfvasten overhandigd aan Stichting Gezamenlijk Zevenaars Carnaval en Stichting Vrienden van Boemelburcht.

Iedereen is enthousiast over de actie. ‘We hebben drie dagen plezier gehad. Het was soms flink aanpoten, maar deze werkomgeving is natuurlijk geweldig’ vertelt Marjan Span-Joosten. Zij heeft zich met haar team goed voorbereid op deze stunt. ‘We hebben dit jaar veel geleerd en de carnavalisten laten kennismaken met onze Boemelburgers. Wie weet pakken we het volgend jaar weer op.’

De twee stichtingen zijn blij met de donatie. Zij kunnen elke cent gebruiken voor nieuwe projecten die het Zevenaarse Carnaval tot ver in de omtrek op de kaart zetten als een bruisend en bijzonder festival. ‘Wij hopen de Boemelburgers volgend jaar weer te zien.’ laat Geert Vos weten ‘Dit soort initiatieven maken het carnavalsfeest in Zevenaar zo uniek.’

Meer berichten