Logo gemeentenieuwsonline.nl
Wild (foto: filmdepot.nl)
Wild (foto: filmdepot.nl) (Foto van filmdepot.nl)

Programma Filmhuis Didam

Maandag 19 maart 20.00: het donkere en komische drama Three Billboards Outside Ebbing, Missouri. Nadat er maanden voorbijgaan zonder dat er een dader wordt gevonden in de moordzaak van haar dochter, laat Mildred Hayes (Frances McDormand) drie controversiële boodschappen op reclameborden langs de weg plaatsen. Gericht aan het gerespecteerde politiehoofd, William Willoughby ( Woody Harrelson). Wanneer politieagent en tweede in lijn Dixon (Sam Rockwell), een onvolwassen moederskindje met een voorliefde voor geweld, erbij betrokken raakt, wordt de strijd tussen Mildred en Ebbing’s ordehandhaving alleen maar heftiger.

Vrijdag 23 maart en maandag 26 maart 20.00 uur: Wild. In Wild volgen we gedurende de vier jaargetijden de verhalen van drie hoofdrolspelers: de vos, het edelhert en het wilde zwijn. André van Duin verzorgt de voice-over van deze prachtige natuurfilm.

Vrijdag 30 maart 20.00 uur: Medecin de Campagne. Médecin de campagne is een heerlijke tragikomedie. Jean-Pierre is een huisarts van de oude stempel met een drukke praktijk op het Franse platteland. Zeven dagen per week kunnen zijn patiënten op hem rekenen. Wanneer bij Jean-Pierre kanker wordt geconstateerd, is rustiger aan doen dan ook geen optie. Zijn vervanger Nathalie, nog maar net begonnen als arts en niet gewend aan het dorpse leven, wordt door Jean-Pierre behoorlijk op de proef gesteld.

Filmhuis Didam is te vinden aan de Kerkstraat in gebouw Waverlo. Reserveren en meer informatie over films of het filmhuis: www.filmhuisdidam.nl. Entree 7 euro, ‘Vriend Van’ 5 euro.

Meer berichten