Logo gemeentenieuwsonline.nl
Duo Celliano (foto: Filmhuis Zevenaar)
Duo Celliano (foto: Filmhuis Zevenaar) (Foto: Filmhuis Zevenaar)

Programma Filmhuis Zevenaar

Op het podium staat DUO CELLIANO. Cello en piano is een ideale combinatie. Celliste Renata Karasiak en pianist Hans de Leeuw beseffen dat hun instrumenten eindeloos veel klankvariatie bieden. Klassiek, pop, jazz, Latin, chansons, dansmuziek, het kan allemaal. Zij spelen dan ook overal. Ze geven concerten, maar treden ook op bij bruiloften, feesten en uitvaarten in en buiten Nederland. Beiden zijn opgeleid aan gerenommeerde conservatoria. Hans in Arnhem en Renata in Polen en Nederland. Zo 18/3 11:00u.

BREATHE is een inspirerend biografisch drama. De avontuurlijke Robin Cavendish heeft nog een heel leven voor zich wanneer hij plotseling verlamd raakt door polio. Tegen alle doktersadviezen in brengt zijn vrouw Diana hem van het ziekenhuis in Afrika weer naar huis in Engeland. Haar wilskracht, liefde en toewijding zorgen ervoor dat Robin ondanks zijn verlamming het leven weer oppakt. Samen inspireren ze iedereen met hun levenslust. Do 15/3, zo 18/3 20:15u, vr 16/3, ma 19/3 14:30u en di 20/3 10:30u.

ON BODY AND SOUL. Een mix tussen droom en werkelijkheid. Dit Hongaarse licht absurdistische liefdesdrama won in Berlijn 2017 de Gouden Beer en nog meer prijzen. Nieuwkomer Mária, lichtelijk autistisch, is in een slachthuis verantwoordelijk voor kwaliteitscontrole. Door een toevallige gebeurtenis krijgt ze meer contact met de slachthuisdirecteur. Ze blijken letterlijk hetzelfde te dromen en komen steeds nader tot elkaar. Wo 21/3 20:15u.

Voor meer informatie www.filmhuiszevenaar.nl

Meer berichten