Ook het buitengebied wordt van zwerfvuil ontdaan. (foto: Harry Knuman)
Ook het buitengebied wordt van zwerfvuil ontdaan. (foto: Harry Knuman) (Foto: Harry Knuman)

Zwerfvuil opruimen met Ons Genoegen Giesbeek

GIESBEEK - Op zaterdag 24 maart vindt de Landelijke Zwerfvuildag weer plaats. In heel Nederland gaan vrijwilligers op pad om het zwerfafval op te ruimen. Het thema 'Nederland schoon' spreekt voor zich en staat bij HSV Ons Genoegen hoog in het vaandel.

Evenals voorgaande jaren zal de vereniging die dag in actie komen om op zoveel mogelijk plekken in en rond Giesbeek het zwerfvuil op te ruimen. Voor deze landelijke zwerfvuildag roept HSV Ons Genoegen vrijwilligers op mee te komen helpen om met elkaar zoveel mogelijk wijken en buurten in Giesbeek schoon te maken. Zwerfafval is voor veel inwoners een doorn in het oog. En hoewel de Gemeente er veel aan doet om de openbare ruimte zo schoon mogelijk te houden, voorkomt dat niet dat er toch op veel plekken op de straat en in de bermen afval ligt. Ons Genoegen is van mening dat niet alleen de overheid verantwoordelijk is voor het schoonhouden van de openbare ruimte, maar dat dit zeker ook een verantwoordelijkheid is van de inwoners zelf.

Met deze actie hoopt de vereniging inwoners bewust te maken van die eigen verantwoordelijkheid. De gemeente zal materiaal beschikbaar stellen en aan het eind van de actie het ingezamelde zwerfvuil komen ophalen. Het verzamelen begint zaterdag 24 maart om 08.30 uur bij het clubgebouw van HSV Ons Genoegen aan de Landaansestraat 6b in Giesbeek en om 12.00 uur wordt gestopt.

Voelt u zich geroepen om mee te doen en uw eigen wijk of buurt te ontdoen van zwerfvuil? Meldt u zich dan voor 20 maart aan bij Harry Knuman via mail of telefoon: h.knuman@upcmail.nl of 06 52412631.

reageer als eerste