Logo gemeentenieuwsonline.nl
Tim Rothengatter
Tim Rothengatter (Foto: Vrij van rechten)

Wereldrecordpoging tennisrackets bespannen voor goede doel

DUIVEN - Als tennisser beschikt hij helaas niet over de forehand van Roger Federer, maar buiten de baan wil Tim Rothengatter de top halen in de tenniswereld. Als gespecialiseerd bespanner van tennisrackets hoopt de Duivense eigenaar van YourRacket ooit nog eens op Wimbledon te staan.

Om die ambitie kracht bij te zetten staat hij op 23 en 24 maart bij Ben Sports in Zevenaar voor een bijzondere uitdaging: een wereldrecordpoging tennisrackets bespannen. Voor de eer, maar bovenal om zich in te zetten voor de Esther Vergeer Foundation. De afgelopen jaren schaarde Tim zich, door het behalen van diverse certificaten, onder een select groepje bespanners dat bevoegd is om op de beroemde Grand Slam toernooien te mogen bespannen. Met vertrouwen gaat hij dan ook de uitdaging aan om het huidige record van 52 bespannen rackets binnen 24 uur in het Guinness Book of Records te verbreken. “Maar het belangrijkste is dat we zoveel mogelijk geld ophalen voor de Esther Vergeer Foundation. Iedereen is vrij om zijn of haar racket die dag door mij te laten bespannen voor 25 euro. Dat geld gaat volledig naar de foundation, dus hoe meer rackets des te beter.”

Esther Vergeer is verheugd met initiatief van Tim. De bekende rolstoelstennister zet zich als boegbeeld van de Esther Vergeet Foundation al jaren in om kinderen met een lichamelijke beperking de kans te geven om te sporten. Vergeer: “Geweldig dat Tim zijn vakmanschap inzet om op deze manier inzet om geld in te zamelen voor de foundation, zodat wij ervoor kunnen zorgen dat elk kind de kans krijgt om ‘gewoon’ te sporten.”

Meer berichten