(foto: Lucy Verheijen)
(foto: Lucy Verheijen) (Foto: Lucy Verheijen)

MOET) Certificering nieuwe vrijwilligers Humanitas Home-Start de Liemers

ZEVENAAR - Home-Start (laagdrempelige opvoedingsondersteuning door getrainde vrijwilligers) bestaat deze maand negen jaar in de Liemers. Op 27 februari zijn opnieuw vrijwilligers gecertificeerd en inmiddels ingezet in Liemerse gezinnen. Tijd voor een klein feestje waarin ook senior vrijwilligers, familieleden, afgevaardigden vanuit de gemeenten en het afdelingsbestuur acte de présence gaven.

In de Liemers is de vraag: “Opvoedinsgondersteuning: een schande of een voorrecht?” al door honderden gezinnen beantwoord door te ervaren wat een vrijwilliger voor hen kan betekenen. Veel ouders die tijdelijk een steuntje in de rug van iemand kunnen en konden gebruiken omdat opvoeden niet altijd even lekker gaat/ging. Hoe fijn kan het dan zijn wanneer een getrainde vrijwilliger in zo’n periode een luisterend oor biedt, rust brengt en/of helpt met praktische zaken? De ondersteuning is kosteloos voor gezinnen en tijdelijk (van enkele -twaalf maanden). De ervaring leert dat met de juiste ondersteuning het gezin er uiteindelijk vaak zelf uitkomt!

Omdat er veel vraag is naar opvoedingsondersteuning vanuit Home-Start is er ruimte voor nieuwe vrijwilligers. De volgende training start in april. "Voor informatie of een gesprek, als belangstellende, gezin, vrijwilliger of verwijzer kunt u terecht bij de projectcoördinatoren: Loes Hulsebosch: l.hulsebosch@humanitas.nl, 06 35130961 en Eline van Kuijk: e.vankuijk@humanitas.nl, 06 13436787."

reageer als eerste