Programma Koningsdag Westervoort bekend

WESTERVOORT - De nieuwe Stichting Koningsdag Westervoort heeft het programma bekendgemaakt voor de eerste Koningsdag die ze organiseert. Er is een groot en gevarieerd programma gedurende de hele dag, met optredens, demonstraties en uiteenlopende activiteiten voor jong en oud.

De afgelopen jaren werd Koningsdag Westervoort georganiseerd door de plaatselijke scouting. Vanaf 2018 worden de festiviteiten rondom de verjaardag van de Koning op 27 april in Westervoort georganiseerd door de nieuwe stichting Koningsdag Westervoort. Deze stichting heeft afgelopen week via zijn facebookpagina en website het programma bekend gemaakt voor dit jaar.

Open podium, zeepkistenrace en veel meerHet programma is uitgebreider dan voorgaande jaren: er zijn veel nieuwe initiatieven zoals een open podium waarvoor iedereen zich kan opgeven om vijf minuten zijn of haar kunsten te vertonen voor een groot publiek. De zeepkistenrace komt, na een eenmalig verplaatsing naar Westervoort in beweging, weer terug en wordt ook op 27 april georganiseerd. Met de talentenwedstrijd en de zeepkistenrace vanaf ongeveer 14.00 uur is er al een druk programma bij zalencentrum Wieleman. Daarnaast zijn er nog heel veel activiteiten in het middagprogramma zoals stormbanen, lasergame, springkussens, virtuele Realitybus, lasergamen, Chloe's toverkast van RTL komt om shows te geven voor de kleintjes en nog veel meer..

Ochtendprogramma op het DorpspleinKoningsdag in Westervoort begint echter al vroeg met een ochtendprogramma op het Dorpsplein. Vanaf 10.00 uur begint het spektakel op een groot podium met een toespraak van de burgemeester, dansdemonstraties en een waanzinnige kindershow met een goochelaar, buikspreker, zanger en ballonnenartiest. Daarnaast is er een Food and Lifestylestreet, een kleine braderie waar lokale ondernemers en particulieren voor twintig euro een kraam kunnen huren om hun producten te verkopen. Ook is er een stoepkrijtwedstrijd, een peuterplein, springkussens en nog meer.

Voor alle leeftijden vertier
"We hebben geprobeerd een zo uitgebreid programma te maken met voor alle leeftijden vertier. Er zijn activiteiten voor alle leeftijden en ook het muziekprogramma is dit jaar heel divers", aldus voorzitter Boris Wielinga van de stichting Koningsdag Westervoort. "In de ochtend een super gave kindershow en in de middag staat de Westervoortse topzangeres Martine Fleming op het podium met een band. Naast andere lokale artiesten en al die activiteiten zijn we ontzettend trots op dit bomvolle programma", besluit Wielinga. Alle informatie en aanmelden voor het open podium, zeepkistenrace, Life and Foodstylestreet en andere activiteiten kan via de website www.koningsdagwestervoort.nl. Voor meer informatie: Stichting Koningsdag Westervoort, voorzitter: Boris Wielinga 06 26326322 of info@koningsdagwestervoort.nl.