Techniekdag 2017

Techniekdag de Liemers gaat naar het voorjaar

DIDAM - Techniekdag de Liemers vindt dit jaar plaats op zaterdag 26 mei in de Markthal in Didam. Voor het eerst is gekozen om de dag in het voorjaar te houden.

De organisatie van de techniekdagen in de regio is in handen van VNO-NCW Midden en Lindus, in samenwerking met regionale onderwijsinstellingen en ondernemers uit de Liemers. Om de techniekdagen in de regio van VNO-NCW Midden wat meer te spreiden is gekozen om de Liemerse editie naar voren te halen. Dat betekent dat de Markthal in Didam op zaterdag 26 mei opnieuw het decor is voor Techniekdag de Liemers.

Op de Techniekdag kunnen jongeren van 10 tot 16 jaar zien en ervaren hoe leuk techniek is. Scholen en bedrijven presenteren doe-activiteiten zodat de bezoekers spelenderwijs kennismaken met de techniek. Je eigen game maken, een drone bedienen, een auto repareren, een vogelhuisje timmeren of elektrisch snijden als een chirurg. Het kan allemaal tijdens de Techniekdag de Liemers!

De sector Techniek kampt al jaren met een slecht imago en daarom kiezen leerlingen, en vooral hun ouders, liever voor een toekomst in een andere sector. De Techniekdag moet ervoor zorgen dat jongeren vroegtijdig in aanraking komen met techniek, om zo het imago van technische beroepen en opleidingen te verbeteren. De technische sector biedt volop kansen en mogelijkheden op een goedbetaalde baan.

De Techniekdag is voor iedereen gratis toegankelijk en geopend van 10.00 tot 16.00 uur.

reageer als eerste