Logo gemeentenieuwsonline.nl
Kinderen en instructeurs bereiden zich voor op de nachtduik. (foto: PR duikteam Sub Aqua Libera)
Kinderen en instructeurs bereiden zich voor op de nachtduik. (foto: PR duikteam Sub Aqua Libera) (Foto: PR duikteam Sub Aqua Libera)

Kinderen maken nachtduik

LOBITH - Tijdens de wekelijkse training van duikteam Sub Aqua Libera (SAL) maakten jonge snorkelduikers een nachtduik.

Onder begeleiding van enthousiaste duikinstructeurs gingen de kinderen met een persluchtset en duiklamp onder water in het donkere zwembad. De kinderen leerden hoe het onderwater leven ’s nachts veranderd, hoe ze in het donker kunnen communiceren en welke extra veiligheidsmaatregelen er tijdens een nachtduik nodig zijn. “Het is super gaaf om de kinderen rond te zien zwemmen met hun duiklampen in een verder volledig donker zwembad. Natuurlijk is dat in het begin wel even spannend maar de kinderen hebben het super goed gedaan”, aldus Angela Bergsma, instructeur bij duikteam SAL.

SAL organiseert wekelijks op donderdag avond jeugdtrainingen voor kinderen vanaf tien jaar. De trainingen bestaan uit verschillende lessen waaronder conditietrainingen, persluchtlessen met een volledige duikuitrusting, snorkellessen waarin de kinderen trainen voor hun snorkel diploma’s en funlessen zoals de nachtduik. Daarnaast gaan de kinderen een aantal keren per jaar gezellig op pad met de instructeurs en hiervoor betalen ze tien euro aan contributie per maand. Op dit moment loopt er ook een speciale jeugd actie waarbij de kinderen een gratis snorkelset krijgen bij een jaar lidmaatschap.
Duikteam SAL verzorgt duikopleidingen voor beginners en gevorderden volwassenen en kinderen vanaf 14 jaar. Wil je meer weten over deze gezellige vereniging, kijk dan op subaqualibera.nl of maak vrijblijvend een afspraak voor een introductieduik door te mailen naar introductieduik@subaqualibera.nl.

Meer berichten