Logo gemeentenieuwsonline.nl

Nieuwe expositie bij Expo-Angerlo in de Galluskerk

Ballerina
Ballerina

ANGERLO - In de Galluskerk Dorpsstraat 31 in Angerlo exposeert Expo-Angerlo met bronzen beelden van Rineke van Rijt en Carlo van Broekhuizen, emaille op koperplaten van Ruud Kaper en landschapsfotografie van Ruud Smit. De expositie is te zien van 18 februari - 18 maart, elke zondag van 13.00 tot 16.00 uur. De toegang is gratis.

Rineke van Rijt en Carlo van Broekhuizen uit Arnhem maken bronzen beelden zowel samen als individueel en gieten deze in de eigen gieterij, zo kunnen zij het ontstaansproces van een beeld van het begin tot het eind sturen. Soms wordt het materiaal brons in oorspronkelijke staat gelaten dat wil zeggen met de giethuid, dit geeft een beeld een natuurlijke en oorspronkelijke uitstraling.

Emaillekunst van Ruud Kaper uit Doetinchem. Emailleren is een bijzonder vorm van kunst en is vanouds een ambachtelijke techniek waarbij een glaslaag doormiddel van verhitting op metaal wordt aangebracht en heeft een ongekend lange levensduur. Ruud Kaper werkt in principe alleen met emaille. Zijn werk is soms figuratief maar veelal abstract. Zijn inspiratiebronnen zijn: landschappen, het universum, grenzen, de elementen.

Ruud Smit uit Doesburg exposeert analoge zwart-wit fotografie. Hij brengt zo'n 20 werken bij elkaar uit drie reeksen landschappen: Death valley, Californië; Valle del Po, Italië en het kunstenaarsdorp St.-Julien-Labrousse e.o., Frankrijk. Voor het maken van deze foto's gebruikte Ruud vooral middenformaat lenscamera's uit de jaren '70 en '80 van de vorige eeuw. Het effect daarvan is vervreemdend, omdat we gewend zijn om te kijken naar digitale foto's.

Meer berichten