Logo gemeentenieuwsonline.nl
Voorzitter Harri de Vries overhandigt de cheque aan Thomas Povel en Leon Vliegen van HDKT (foto: Filmhuis Zevenaar)
Voorzitter Harri de Vries overhandigt de cheque aan Thomas Povel en Leon Vliegen van HDKT (foto: Filmhuis Zevenaar) (Foto: Filmhuis Zevenaar)

Fooienpot Filmhuis Zevenaar overhandigd aan HDKT

ZEVENAAR - Onlangs heeft Filmhuis Zevenaar de opbrengst van de fooienpot van 2017 overgedragen aan de Stichting Honderd-Duizend-Keer-een Tientje, afgekort HDKT.

In de fooienpot zat een bedrag van 352,30 euro. De stichting financiert hiermee onderzoek naar en voorlichting over sarcoomkanker, een zeldzame en agressieve kwaadaardige kankervorm.

Sarcoomkanker is volgens de statistieken zeldzaam. Toch treft jaarlijks alleen al in Nederland 900 patiënten deze ziekte. HDKT, die haar basis heeft in De Liemers, werkt voor onderzoek en voorlichting samen met het Radboud Oncologie Fonds en de Antonie van Leeuwenhoek Foundation.

De medewerkers van Filmhuis Zevenaar wijzen jaarlijks een goed doel aan als bestemming voor de fooien die zij met hun vrijwilligerswerk ontvangen aan de kassa en aan de bar. Voor 2018 is gekozen voor de Stichting Leergeld De Liemers, die kinderen uit gezinnen met weinig financiële draagkracht ondersteunt bij onderwijs en sport, om te voorkomen dat deze kinderen in een sociaal isolement terecht komen.

Meer berichten