Logo gemeentenieuwsonline.nl

Herberg zoekt kok en gastvrouw/-heer

WESTERVOORT - Iedere vrijdagmiddag is het gezellig in Inloophuis De Herberg, naast de RK kerk in Westervoort. Het ruikt er naar lekker eten. De maaltijd wordt bereid voor mensen die het niet gemakkelijk hebben.

De nieuwe kok, Kees van den Brink, legt de laatste hand aan het voorgerecht van het driegangenmenu, een rundvleessalade. “De geur is de helft van de smaak,” zegt hij. “Het zijn de bietjes met gember, mijn eigen recept, die zo lekker ruiken.” De mensen mogen zelf kiezen wat ze eten, en als je jarig bent, mag jij je lievelingskostje aanvragen.

Vanaf 2 uur druppelen de mensen binnen. Ze beginnen meteen te kwebbelen. Hier hebben de meesten de hele week naar uit gekeken. Het is een vaste groep van tien mensen, meest vrouwen die voor 3,50 euro hier een gezonde maaltijd gebruiken. Er ligt informatie van Goed Voor Elkaar, waarin de minima wegwijs gemaakt worden. Daar wordt flink gebruik van gemaakt. Na de maaltijd wordt er gezamenlijk afgeruimd en afgewassen. Conclusie: Het was heerlijk en gezellig.

Gezocht kok

Marian Bergervoet, een van de gastvrouwen: “We zoeken nog een kok erbij, dan ben je niet iedere keer aan de beurt. Laatst was er een Syrische kok, de mensen hebben heerlijk gegeten. We werken met een laag budget en enkel vrijwilligers, dat is een uitdaging, die ik graag aangenomen heb.”

Koks, maar ook gastvrouwen/ -heren die geïnteresseerd zijn in een functie kunnen contact opnemen met Marian Bergervoet, 026 8482353 of 06 38602995.

Meer berichten