Logo gemeentenieuwsonline.nl
links Yannick rechts L'Ami. (Foto: TJ)
links Yannick rechts L'Ami. (Foto: TJ) (Foto: tj)

Yannick beste schaker SVZ

ZEVENAAR - Dinsdagavond 30 januari was schaakgrootmeester Erwin L’ Ami voor een Meet and Greet op bezoek bij Schaakvereniging Zevenaar. SVZ had het momentum want in het weekend daarvoor was diens kompaan Anish Giri gedeeld eerste geworden samen met Carlsen tijdens het Tata Steeltoernooi (vroegere Hoogovens) in Wijk aan Zee.

Vele onderwerpen passeerden de revue: het trainen op Papendal, het dagelijkse leven van een grootmeester, hoe hij zijn vrouw Alina tijdens het schaken heeft leren kennen en de rol van de computer. Na de pauze was er gelegenheid voor een simultaanséance. Deze was vrij sterk bezet met 27 spelers door onder andere een aantal 1e teamspelers waaronder Guust Homs, Arie Huysman, Michel van Leeuwen, Kevin Verfürth, Thorsten Brandt, Bart de Kort en Toon Janssen. . Na een vrij langzaam begin waarin er toch enkele spelers werden mat gezet, ging het ineens heel snel. In een flink tempo ging het verder en rond een uur of 11 kon het slagveld worden overzien. L’Ami had intussen 22 partijen gewonnen, 3 remise gespeeld (tegen Homs, Verfürth jr. en Sander van Vught SV Doetinchem) en 1 verloren (Janssen)

Alleen de partij tegen Yannick te Pest was nog bezig. Yannick is één van de grote talenten van Zevenaar en heeft de laatste twee jaar enorme progressie gemaakt. In een zinderend gevecht, waarin de zwartspeler drie pionnen meer had moest L’Ami om 23.45 uur uiteindelijk onder luid applaus de koning omleggen. Deze partij werd door L’Ami uitgeroepen als de beste partij van de avond!

Zie ook: www.svzevenaar.nl

Meer berichten