Logo gemeentenieuwsonline.nl

Groessense in Gelderse finale

(foto: Sjoerd Geurts)
(foto: Sjoerd Geurts)

GROESSEN - Lieke van Mierlo (21) uit Groessen staat op 21 april in Nunspeet in de finale van de verkiezing Miss Beauty of Gelderland. Lieke overleefde de Gelderse voorronde op 21 januari in hotel Van der Valk Hotel Apeldoorn en is een van de dames die mag strijden om de Gelderse titel. De winnaar neemt vervolgens op 9 september deel aan de verkiezing Miss Beauty of the Netherlands.

Miss Beauty of the Netherlands is een missverkiezing met twaalf provinciale voorverkiezingen. "Ik ben nog steeds verrast dat ik zover ben gekomen", vertelt Lieke van Mierlo. "Er waren 330 aanmeldingen, waarvan er 120 meiden zijn uitgenodigd voor de Gelderse verkiezing. Uiteindelijk gaan er in de twee categorieën veertien teens en zeventien beauty's door naar de Gelderse finale. Er waren echt veel mooie en leuke meiden. Ik ben trots dat ik er bij zit."

De verkiezing Miss Beauty of Gelderland kende drie rondes: de voorstelronde, de bikinironde en een ronde waarin een Engelse vraag werd gesteld. "Tijdens de voorstelronde moesten we wat over onszelf vertellen en werden er veel vragen gesteld De bikinironde was best spannend en onwennig. De Engelse vragenronde, waarin je in het Engels een vraag moet beantwoorden, ging me best goed af. Aan het einde van de dag werden de winnaars bekend gemaakt. Ik gunde het de meiden allemaal, maar toen mijn naam als eerste werd genoemd, kon ik het niet bevatten. Ik kijk uit naar de finale."

Meer berichten