Carnaval in Boemelburcht

ZEVENAAR - Ook dit jaar zal het dak er weer afgaan in Boemelburcht tijdens het carnaval van 25 tot en met 28 februari. Naast het avondfeest bij de verenigingen en de horeca is er op elke dag wel een activiteit voor jong en oud.

Op zaterdag 25 februari zal op het Raadhuisplein de opening van het carnaval plaatsvinden. Burgemeester Jeroen Staatsen gaat dan voor de komende vier dagen de sleutel van de stad aan stadsprins Theo en de reserve sleutel aan jeugdprins Wessel overdragen. De opening, die om 13.30 uur begint, zal net als vorig jaar geheel buiten plaatsvinden.

Een van de hoogtepunten van het programma is het aanbieden van oude mobiele telefoontjes voor stichting Opkikker. Op zondag trekt vanaf 13.00 uur de Boemelparade door het centrum van Zevenaar. De te volgen route is, net als vorig jaar, start vanaf de Kampsingel, Grietsestraat, Raadhuisplein, Marktstraat, Nieuwe Doelenstraat, Wilhelminalaan, Julianalaan, Haspelstraat, Oude Doesburgseweg, Noordeinde, Lentemorgen. De finish is bij de Griethsepoort waar een aantal oud-stadsprinsen de deelnemers zal verwelkomen.

Nieuw in de Boemelparade is de categorie J voor de jeugd tot 16 jaar. Aansluitend zal er in sporthal Lentemorgen tot 18.00 uur het optochtfeest plaats vinden. Tijdens dit feest worden alle prijzen van de Boemelparade uitgereikt. De muziek in Lentemorgen wordt verzorgd door De Retteketet Showband. De toegang is voor iedereen gratis. Op maandag kunnen liefhebbers weer frühschoppen in Boemelburcht. Bijna twintig horeca-gelegenheden zijn die dag actief om alle bezoekers een geweldige frühschop dag te bezorgen. Naast de muzikale bijdrage van een aantal dweilorkesten, staan er op verschillende plaatsen staan dj's en er zijn live-optredens.

Wil je het frühschoppen goed beginnen dan kun je weer ontbijten op het Raadhuisplein. Het ontbijt begint om 10.45 uur. Stadsprins Theo, burgemeester Staatsen en de wethouders Albers en Van der Werf zullen de eerste eitjes tikken.

Op dinsdag 28 februari organiseert Boemelburcht in samenwerking met carnavalsvereniging de Griethtreejers het Kindercarnaval in zaal De Griethsepoort. Alle kinderen en ouders zijn tussen 14.00 uur tot 16.00 uur weer welkom aan de Oude Doesburgseweg 24. Ook hier is de toegang gratis. Om 16.00 uur wordt het kindercarnaval afgesloten met het teruggeven van de reserve stadssleutel aan wethouder Van de Werf en het doven van de lantaarn.

Vanaf 23.30 sluiting van het carnaval bij de residentie van carnavalsvereniging De Griethtreejers in De Griethsepoort. De stadsprins geeft dan de stadssleutel weer terug aan wethouder Van der Werf om vervolgens in aanwezigheid van alle carnavalsverenigingen en belangstellenden het feest in stijl af te sluiten. Vanaf 23.00 uur heeft iedereen, vanaf 16 jaar, gratis toegang. Kijk voor meer informatie over de activiteiten van carnaval in Boemelburcht in de Pretgazet, de carnavalskrant van Zevenaar, of op www.boemelburcht.info.