Logo gemeentenieuwsonline.nl

Zonnebloem geniet enorm in Ogtent

DUIVEN - Op vrijdag 9 oktober vond de jaarlijkse Zonnebloem Theatermiddag plaats in Duiven. De organisatie was in handen van het bestuur van Regio De Liemers van de Zonnebloem. Onder een blauwe hemel en een stralende warme zon opende de fonkelnieuwe, schitterende Ogtent om 13.00 uur haar deuren om de 180 Zonnebloem gasten welkom te heten. Liefst 25 enthousiaste Zonnebloem vrijwilligers en vele Ogtentmedewerkers stonden paraat om de Zonnebloemgasten optimaal te ontvangen en te verzorgen.

De Westervoortse zangeres/gitarist Brigit Wichmann bracht vanaf 13.30 uur het voorprogramma. Direct zong het publiek met haar de bekende Nederlandstalige liederen enthousiast mee en zo kwam de stemming er goed in. De Liemerse topzanger/gitarist Paul Mulder verzorgde om 14.00 uur samen met de virtuoze accordeonist Theo Scholten het hoofdprogramma. Paul is niet alleen een muzikaal, veelzijdig wonder, hij kan als geen ander ook op een heerlijke manier omgaan met zijn publiek. Niets is hem te veel. Speciaal voor de Zonnebloemgasten, komend uit de gehele Liemers had Paul zelfs een lied geschreven over de Liemers: Ik was overal, op muziek van Geoff Mack.

Dit lied ging er in als koek, net als in de pauze de bitterballen en een drankje. Tegen het einde zong Paul samen met Brigit nog een lied. Na de toegift hadden bestuur en Paul voor het publiek nog een verrassing in petto. Door samen de kosten te delen was het mogelijk om aan iedereen een CD van Paul te schenken. Blij en tevreden togen de gasten daarna weer naar huis.

Op 7 oktober 2016 hoopt het bestuur de nationaal bekende zangeres Lily Kok in Duiven te mogen ontvangen. Zij heeft een prachtige stem en is onder andere bekend van Snip en Snap.