Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Genieten van de zon aan dek tijdens de boottocht op 22 september 2021. (foto: Hennie Bakker)</p>

Genieten van de zon aan dek tijdens de boottocht op 22 september 2021. (foto: Hennie Bakker)

(Foto: Hennie Bakker)

Dagtocht voor BOZ-leden

ZEVENAAR - Op 22 september was het eindelijk zover waar veel senioren van de Belangenvereniging Ouderen Zevenaar naar uitgekeken hadden. Een goed verzorgde busreis inclusief lunchcruise van Wijk bij Duurstede naar Schoonhoven. 

Al vroeg kwamen de ruim 70 leden met eigen vervoer of waren weggebracht en werden de rollators ingeladen in de twee beschikbare bussen. Iedereen was blij elkaar weer te ontmoeten!

Via een mooie toeristische route, waarbij de chauffeur veel vertelde over alles wat er te zien was onderweg, eerst naar Wijk bij Duurstede. Reuze aardig personeel van het partyschip Jacqueline begeleidde de deelnemers naar hun keurig van schermen voorziene plaats. Iedereen had wel zin in de koffie of thee met appelgebak dat geserveerd werd. 

Al snel verdwenen enkele leden naar het open dek waar de zon heerlijk scheen. Er werd gevaren langs prachtige dijkhuisjes en historisch mooie landhuizen. Ook de sluizen maakten een behoorlijke indruk. Het vallende water in de sluis was wel 2,5 meter. 

Begin van de middag serveerde de crew aan tafel een heerlijke lunch met soep, snacks en drinken. Tegen 15.45 uur werd aangemeerd in Schoonhoven, waar de bussen klaar stonden om iedereen terug te brengen naar Zevenaar. Enkele deelnemers vonden het jammer dat zij niet even het stadje in konden. Dit zat ook niet in de planning, juist omdat we zoveel rollators bij ons hadden. Ook op de terugweg vertelde de chauffeur weer honderduit over de omgeving. Ook werd nog een dvd-tje ogezet over het voormalige eiland Schokland. De leden vonden het een supermooie dag en wat heeft iedereen geboft met het prachtige weer! 

Meer berichten