Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Complete team damesgroep vissen. (foto: Frans Willemsen)</p>

Complete team damesgroep vissen. (foto: Frans Willemsen)

(Foto: Frans Willemsen)

Damesvissen tweede lustrum

PANNERDEN - Drie zondagmiddagen 24 uur per zondagmiddag samen opgeteld. Vangst 312 vissen, waarvan karper, voorn, baars, enzovoort. Van dit aantal was het Ria Wezendonk die in totaal 87 vissen. Dit getal zal ruim voldoende zijn voor de hoofdprijs. 

Wat is hun drive. “Wij als groepje dames Brigitte Markerink en Ria Joosten Moeder zeggen hierover: Als we terugkijken, lijkt het of de tijd stil heeft gestaan bij dit zulke momenten. Uiteindelijk willen wij als groep een eigen invulling geven aan ons vermaak op de zondagmiddag in september. Een moment later lukt het niet, dan begint het voetbal. De organisatie vindt het dan ook niet vreemd dat tien jaar geleden deze vraag gesteld werd door dezelfde damesafdeling om te willen vissen met de elementen van wedstrijdvissen, naast het genieten van de natuur.”


Wedstrijd zondag 19 september.
“Het leek wel dat het kon vriezen of dooien, oostenwind zittend deels in de schaduw werkelijk koud voor een enkeling, die in de zon zitten werd het turen bemoeilijkt door de zilverachtige golfslag die veroorzaakt werd. De aanbeten leken wel een spel van kat of muis, het was plotseling opletten, soms een moment van middagdutje zo stil... De zuidoostenwind maakte het moeilijk; af en toe werden er ongecontroleerde zwiepen met de hengel uitgevoerd, dat leidde dat de haak in het linnen van het zitje of de mouw van de inwerpster belandde.


Vangst

1 Ria Wezendonk 87. 2 Annie Lijkendijk 52. 3 Lieke Wensink 48. 4 Annie Groenen 45. 5 Brigitte Markerink 34. 6 Agnes Groenen 16. 7 Mariska Stam 7.  8 Ria Joosten 3.
 

Meer berichten