Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Steuntje in de rug. (foto: School&#39;s Cool)</p>

Steuntje in de rug. (foto: School's Cool)

(Foto: School's Cool)

School’s cool De Liemers groeit

LIEMERS - Sinds december 2020 heeft de Liemers een School’s cool-voorziening. Thuismentoren geven scholieren dat steuntje in de rug dat net het verschil kan maken. In de Liemers worden nu al twaalf tieners begeleid.

School’s cool koppelt vrijwillige thuismentoren aan kinderen die extra steun nodig hebben bij de overgang naar en in het voortgezet onderwijs. Het betreft scholieren die niet gediagnosticeerd zijn voor ondersteuning op school, maar gezien hun persoonlijke omstandigheden wel gebaat zijn bij extra hulp. 

Alie Klok is zo’n thuismentor. Ze zet haar jarenlange ervaring als leerkracht en intern begeleider in het basisonderwijs met plezier in. ‘Om een leerling net die ondersteuning te geven die hij/zij nodig heeft om te kunnen groeien.’

Leerkrachten groep 8, intern begeleiders en ondersteuningscoördinatoren hebben in beeld voor welke leerlingen zo’n thuismentor zinvol kan zijn. Na overleg met de ouders kunnen zij leerlingen aanmelden.

Thuismentoren

School’s cool werft thuismentoren en brengt hen met deze scholieren in contact. Ze zijn geen huiswerkbegeleider, maar ondersteunen de leerling ruim een jaar bij allerlei praktische zaken die met school te maken hebben. Ze hebben regelmatig contact met de mentor van school en natuurlijk met de ouders.

School’s cool zorgt voor deskundigheidsbevordering door intervisie- en themabijeenkomsten. Nieuwe thuismentoren zijn van harte welkom. Aanmelden kan via www.schoolscooldeliemers.nl.

Meer berichten