<p>Moestuin Deelhoven fungeert op 11 en 12 september ook als expositieplek. <br>(Archieffoto, PR) </p>

Moestuin Deelhoven fungeert op 11 en 12 september ook als expositieplek.
(Archieffoto, PR)

(Foto: )

Genieten van kunst én thee Theeschenkerij tijdens expositie ‘Ode aan 3 Oevers’ in moestuin Deelhoven

ZEVENAAR - Tijdens de Open Monumentendagen op 11 en 12 september is moestuin Deelhoven van Landgoed Huis Sevenaer een expositieplek voor twee beeldend kunstenaars die deelnemen aan de Kunst- en Cultuurroute van Kunstcollectief Gelderse Poort. Tijdens de expositie wordt er ook thee geschonken. Dat is dubbelop genieten!

Conny Koster en Marjolein Markink, beide deelnemers aan het Kunstcollectief Gelderse Poort, exposeren hun beelden in deze mooie, inspirerende omgeving. Marjolein maakt sculpturen in hout en brons. Conny is multidisciplinair kunstenaar en exposeert ook in haar eigen atelier in Ooy. De kunstenaars doen mee in de Kunst-Cultuur-Natuurroute ‘Ode aan 3 Oevers’. De gevarieerde en uitgebreide kunstroute van Kunstcollectief Gelderse Poort beslaat zoals de naam al zegt drie oevergebieden, te weten rondom de gemeenten Zevenaar, Lingewaard en Berg en Dal. In dit prachtige rivierengebied wonen en werken veel kunstenaars, die geïnspireerd worden door onder andere de Rijn, de Waal en het Pannerdensch Kanaal. Ruim 80 van deze kunstenaars exposeren in eigen atelier of op andere bijzondere en mooie locaties, zoals in Moestuin Deelhoven. Omdat de kunstroute plaatsvindt in een uitgestrekt gebied zijn er drie verschillende routekaartjes gemaakt, voor elke oever één. Er zijn 41 locaties te bezoeken. Moestuin Deelhoven vind je op de route van de oostoever, evenals Eet-Lokaal, de kerk in Loo, Centrum 4punt0, Dorpshuis Groessen en diverse individuele ateliers. Tijdens de lockdown is er hard gewerkt door de verschillende kunstenaars. Nu is de tijd rijp om de kunst aan het publiek te presenteren.

Verbindingen
In hun jaarlijkse Kunst- en Cultuurroute wil Kunstcollectief Gelderse Poort aansluiten op de Open Monumentendagen. Bijzondere monumenten kunnen kunstenaars de unieke kans bieden, om er hun werk te laten zien horen aan een breder publiek. Dit is een voorbeeld van het zoeken naar verbindingen, met voordelen voor beide partijen. Zo heeft het kunstcollectief dus onder andere de samenwerking gezocht en gevonden met Landgoed Huis Sevenaer, dat haar moestuin Deelhoven beschikbaar stelt als expositieruimte voor ruimtelijke kunst. Deelhoven is al sinds de 19e eeuw de moestuin van Landgoed Huis Sevenaer. De tuin bevindt zich midden in het centrum van Zevenaar, naast Eet-Lokaal. Deze prachtige tuin, vol biologische en bijzondere groenten en kruiden, wordt samen met vrijwilligers beheerd. Twee dagen per week, op woensdag en vrijdag, is de tuin geopend. Bezoekers kunnen wandelen in de tuin en groente en verse kruiden kopen bij de groentekraam. Daarnaast organiseert Landgoed Huis Sevenaer in september en oktober speciale zelfoogstdagen op de grote tuinderij, ingang aan de Babberichseweg.

“Een heerlijke plek om kunst te beleven tussen de geurige kruiden en verassende groenten,” aldus een bezoeker van vorig jaar. Bezoekers kunnen op 11 en 12 september in een van de speciaal in de tuin ingerichte hoekjes, genieten van heerlijke kruidenthee uit eigen tuin met een huisgemaakte lekkernij.

Meer informatie over de Kunst-Cultuur-Natuurroute ‘Ode aan 3 Oevers’: https://www.kunstcollectiefgeldersepoort.nl

Alie Engelsman