Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>(foto: Picasa)</p>

(foto: Picasa)

(Foto: Picasa)

‘Ik zou er een boek over kunnen schrijven…’ Levensboekenproject, het kan weer!

DUIVEN - “Ik heb er geweldig veel plezier aan beleefd. Ik kon honderduit vertellen over wat ik in mijn leven meemaakte, middagen lang zat de schrijver hier thuis naar mij te luisteren, vragen te stellen, en uiteindelijk heeft een vormgever er een mooi boek van gemaakt.”

“Foto’s van vroeger, foto’s van nu. Ik had mijn eigen levensboek in handen. Een prachtige ervaring. Niet alleen voor mijzelf, maar wat vonden de mensen om mij heen het mooi. Ik gaf het boek cadeau of ik liet het lezen. Dan: verbazing of herkenning. Heel veel positieve reacties. En dat alles dankzij vrijwilligers! Ze doen het omdat ze het kunnen, het leuk vinden, maar bovenal om mensen blij te maken. Mensen zoals ik die aan volgende generaties willen doorgeven wat ze meemaakten. Wat een mooie ervaring op mijn ouwe dag…!”

Aan het woord is Herman Hof, binnenkort hoopt hij 88 te worden. Hij is een van de ruim dertig bewoners van de Liemers die in de afgelopen vijf jaar hetzelfde hebben gedaan als Herman: een boek laten maken over hun eigen leven. Vijf jaar, maar dat was maar betrekkelijk, want corona gooide ook het laatste jaar roet in het eten. Maar het kan weer! Natuurlijk met de nodige voorzorgsmaatregelen.

“Ik zou er een boek over kunnen schrijven.” Dat horen we vaak van oudere mensen die het nodige meemaakten. Om de een of andere reden kwam het er niet van. En ook: “Wie zit er nu op mijn verhalen te wachten?” De ervaring heeft geleerd dat de reacties vaak juist heel positief zijn. “Goed dat je dat nog hebt gedaan, wat mooi om zo’n boek van jou te hebben, ook als je er over een poos niet meer bent.”

Dit is dus een kans! Vijf schrijvers staan te popelen om u blij te maken. U kunt zich aanmelden, de wachtlijst is helemaal leeg! Belt u naar de coördinator van het project, Jan van den Berg, 06 29904835 of 0316 280916. Mailen kan ook, j.berg.13@hotmail.nl. Dit project valt onder de welzijnsorganisatie Mikado in Duiven, u kunt ook hen benaderen. Bel naar sociaal werker Bart Hoesté, 0316 250700 of mail hem: b.hoeste@mikadowelzijn.nl.

De aanmelding is vrijblijvend. U krijgt eerst bezoek en dan wordt alles haarfijn uitgelegd. U kunt daarna beslissen of u zo’n mooi boek over uw leven wilt laten maken.