Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Een &#39;stilleven&#39; van deelnemende brommers aan een eerdere &#39;Gruosna 838&#39; toertocht door de Liemers tijdens de pitstop halverwege de toer. (foto: Archief &lsquo;Gruosna 838&rsquo; / CV De Deurdreiers)</p>

Een 'stilleven' van deelnemende brommers aan een eerdere 'Gruosna 838' toertocht door de Liemers tijdens de pitstop halverwege de toer. (foto: Archief ‘Gruosna 838’ / CV De Deurdreiers)

(Foto: )

Brommertoertocht Gruosna838

GROESSEN – Op zondag 12 september gaan de brommers van start voor een rit van 90 km door de Liemers. Voor de vierde keer organiseert de Groessense activiteitencommissie ‘Gruosna 838’, onderdeel van CV De Deurdreiers, deze toertocht. De laatste keer was in juni 2019, dus werd het hoog tijd voor een vervolg. 

De toer wordt gereden onder leiding van een voorrijder, dat is een veilige manier van toeren. Inmiddels heeft deze brommertoer bekendheid opgebouwd door de gemoedelijke opzet ervan. Het eerste jaar deden 18 brommers mee, daarna respectievelijk 33 en 32 deelnemers. Afgaande op de reacties lijken het er dit jaar meer te worden. Allerlei merken doen mee, waaronder Zundapp, Kreidler, Honda, Simson en Fantic Oasis.

De start is op de bouwlocatie van De Deurdreiers aan Den Oldenhoek. Voor de lunchpauze heeft de commissie een verrassingslocatie op het oog, net over de rand van de Liemers. Ook de finish is bijzonder, namelijk op het terrein waar dezelfde dag de eerste Groessense zeepkistenrace plaats heeft, op ‘Viaduct de Aa’. De brommers mogen finishen in de pauze van deze kistenrace.

Inschrijven

Vooraf aanmelden middels een mailtje naar brommerskieken@deurdreiers.nl met vermelding van naam, woonplaats, telefoon en omschrijving van de brommer. Deelname kost tien euro voor de verzorging van het rallyschild en een warme hap met drinken in de lunchpauze. 

Verzamelen en inschrijven vanaf 08:30 uur aan Den Oldenhoek 6a in Groessen. Om 09:30 uur wordt gestart. De finish zal rond 14:00 uur zijn op Viaduct de Aa in Groessen.

Meer berichten