Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Mevrouw Van Wetter is maar wat blij met de waaier en de tegoedbon voor een ijsje bij IJssalon Pisa. (foto: Joke Hulkenberg)</p>

Mevrouw Van Wetter is maar wat blij met de waaier en de tegoedbon voor een ijsje bij IJssalon Pisa. (foto: Joke Hulkenberg)

(Foto: Joke Hulkenberg)

Zomerse attentie voor Zonnebloemgasten

Gasten van de Zonnebloemafdeling Zevenaar-West krijgen zomerse verrassing als een soort afsluiting van de lockdown die door corona werd veroorzaakt.

Door Piet van Breukelen

Het is een open deur intrappen om te zeggen dat de coronaperiode het er voor de gasten van de Zonnebloem niet gemakkelijker op heeft gemaakt. Juist in deze periode hadden die veel meer behoefte aan bezoek, want een isolement lag meer op de loer dan ooit.

Activiteitencommissie

De activiteitencommissie met bestuurslid Jaap Huissoon als animator, bleef gedurende acties bedenken om de gasten toch met een bezoek en een attentie te kunnen verrassen. IJssalon Pisa leverde een sponsorbijdrage bij de tegoedbon voor een paar bolletjes ijs. Daarnaast kwam er tevens een waaier in het pakketje die ook voor de zo broodnodige verkoeling moet zorgen. Vanuit het hoofdkantoor in Breda was er een mooie kaart bij met een bijzondere tekst waarin het woord “BIJ” centraal stond. Een kleine greep daaruit: erbij, bijeen, even bijkomen, bijpraten, bijzondere momenten, je het gevoel geven erbij te horen. Dan ben je op zijn sterkst, in elkaars nabijheid te zijn. Als Zonnebloem zorgen wij ervoor dat jij erbij bent!

Blije gezichten en mooie reacties

Toen vrijwilligster Joke Hulkenberg bij haar gast mevrouw Door van Wetter kwam, verschilde haar reactie niet veel met die van zoveel andere gasten. “Ik ben benieuwd waar jullie me nu weer mee verrassen”, was het eerste dat ze zei. “Ik verlang nu toch echt weer naar de groepsactiviteiten van onze Zonnebloem. Dat zijn echt uitjes voor mij”, zo liet zij Joke weten.

Meer berichten