Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>De bielemannen van Andreas, in actie bij verpleeghuis Subenhara. (foto: Hans Bremer)</p>

De bielemannen van Andreas, in actie bij verpleeghuis Subenhara. (foto: Hans Bremer)

(Foto: Hans Bremer)

Schutterij Sint-Andreas bezoekt verpleeghuizen tijdens Zevenaarse kermis

ZEVENAAR - Eind juni zijn de corona-richtlijnen flink versoepeld. De anderhalve meter afstand maakt het echter niet mogelijk om een groot kermisfeest te vieren.

Zoals ieder jaar, kwam er ook dit jaar weer een verzoek vanuit de verpleeghuizen om met de schutterij, de opening van hun kermisdagen te verzorgen. Binnen de richtlijnen, zagen wij daar de mogelijkheden voor en zo geschiedde.

Op zaterdagavond zijn wij naar De Pelgromhof gelopen om daar de vendelhulde te brengen. Op de zondagochtend werd eerst de locatie op Subenhara bezocht. De locatie van September was daarna aan de beurt. De optocht verliep op de zaterdag en zondag ook door het centrum van Zevenaar waardoor ook de mensen in de stad even mee konden genieten van de klanken van de malletband en de pracht en praal van de volledig schutterij. Helaas was dat de kermis voor dit jaar.

“In het najaar, weekend van 24 - 26 september, als de corona richtlijnen dat toelaten, gaan we er een te gek weekend van maken. Op de vrijdagavond een Corona GOoodbye Feestavond met medewerking van ‘Bandje Speciaal’. Op de zaterdagavond een feestavond met ‘Rockaholics’ en op zondagmiddag met ‘Kaliber’. We hopen jullie dan allemaal te kunnen ontmoeten in ons schuttersgebouw Sint-Andreas’.